Museum informatie

Het Dordts Patriciërshuis
Wolwevershaven 9
3311 AV
Dordrecht

078 843 87 46
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
Kinderen (13 t/m 18 jaar)€5
Museumkaart Gratis
ICOM-kaart Gratis
Vanwege het monumentale karakter van het pand is het museum helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. LET OP: Op Koningsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste- en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Het Dordts Patriciërshuis


Het Dordts Patriciërshuis

Het Dordts Patriciërshuis is prachtig op zichzelf, maar heeft ook nog een museumcollectie die bezocht kan worden. Vanuit het pand kun je naast de warmte en gastvrijheid van het indrukwekkende drierivierenpunt van Europa genieten.

Tentoonstellingen 

Het Dordts Patriciërshuis organiseert verschillende tentoonstellingen. Zo is er de tentoonstelling ‘Tekeningen en prenten van Dordtse meesters’. Deze tentoonstelling bestaat uit enige tientallen werken van onder andere bekende artiesten als Aart Schouman (1710-1792) en George Adam Schmidt (1791-1844), maar ook minder bekende kunstenaars als Carel Frederik Bendorp, Dirk Kuipers en Leendert de Koningh

Een andere tentoonstelling die te bezoeken is, is ‘Ode aan de synode’. Bij deze tentoonstelling wordt de strijd tussen kerk en staat doormiddel van prenten verteld. Ook worden er spotprenten laten zien, en elke week wordt er een nieuwe spotprent uitgekozen om in de spotlights te staan.

Collectie

Het Patriciërshuis beschikt over een grote collectie historische voorwerpen. Zo vind je er schilderijen en tekeningen van diverse Dordtse schilders uit de 18e tot begin 19e eeuw, zoals A. Schouman, J.C. Schotel en L. de Koningh. Het pronkstuk is toch wel de verzameling haardstukken van Cornelis Kuipers.

Naast schilderijen en tekeningen bevat de collectie ook meubels in Lodewijk XVI-stijl en verschillende gebruiksvoorwerpen uit de achttiende eeuw.

Vergaderen 

Het Dordts Patriciërshuis kan ook gehuurd worden voor vergaderingen, besprekingen en meetings. Dit pand is dan ook de ideale plek om inspiratie op te doen! Buiten de openingstijden van het museum kan het Patriciërshuis gehuurd worden. Een rondleiding door het museum kan erbij geboekt worden.

Fotoshoots

Door de prachtige en stijlvol ingerichte kamers is het Patriciërshuis een perfecte locatie voor een bruiloft fotoshoot. Het laten maken van een bruidsrapportage kost 150 euro. Verder is het mogelijk je huwelijk door een ambtenaar van de Burgerlijke stand te laten voltrekken. Dit gebeurt in de sfeervolle ronde Maaskamer. Fotoshoots voor andere doeleinden kunnen ook in het Patriciërshuis gedaan worden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum