Museum informatie

De Pont Museum
Wilhelminapark 1
5041 EA
Tilburg

013 - 543 8300
info@depont.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 20:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00
Zondag 11:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €12.50
Groepen (vanaf 15 personen) €7.50
Studenten (met collegekaart) €7.50
Jongeren tot 18 jaar Gratis
Studenten Fontys School of Arts (met pas en De Pont zegel) Gratis
Museumkaart Gratis
CJP Gratis
Lerarenkaart (BE) Gratis
ICOM Gratis
CIMAM Gratis
AICA Gratis
Ver. Rembrandt Gratis
Donderdag (vanaf 17.00) Gratis
Feestdagen Alleen op 25 december (Eerste Kerstdag) en 1 januari zijn wij gesloten. Geopend op Tweede Kerstdag (tot 17.00 uur), beide Paasdagen, Koningsdag en beide Pinksterdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Op Hemelvaartsdag is het museum geopend tot 20.00 uur. Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

De Pont Museum


De Pont Museum

De Pont Museum is gevestigd in Tilburg. Het gebouw waar de kunst tentoongesteld wordt is vroeger een wolspinnerij geweest. De oprichters van het museum vonden de oude fabriek met zijn lichte zaal door de ramen in het plafond zo mooi dat ze alles hebben omgebouwd tot het museum wat het nu is.

In het museum wordt voornamelijk hedendaagse kunst tentoongesteld. Tien kunstenaars uit Nederland en tien kunstenaars uit het buitenland vertonen hun kunst in De Pont. Elk jaar zijn er drie grote tentoonstellingen te bewonderen. Daarnaast organiseert het museum een aantal kleinere solo-exposities.

Tentoonstellingen

Een van de tentoonstellingen die je als bezoeker bij De Pont kunt bezoeken is de tentoonstelling over de kunst van Tacita Dean. Tacita’s kunst wordt al ruim twintig jaar in het museum tentoongesteld. Zo werden verschillende 16mm films als ‘Disappearance at Sea’ en Der Jungbrunnen’ van haar laten zien. Het werk van Tacita is erg divers. Naast films maakt ze ook foto’s gravures, tekeningen en meer.

Collecties

De Pont heeft uiteenlopende collecties. Zo is er een collectie van Chinese kunstenaar Ai Weiwei te zien. Naast kunstenaar is Ai ook architect, vormgever, curator en voorvechter van politieke en maatschappelijke vrijheid in China. Hij heeft een grote waardering voor antiek en traditionele meubels. Toen hij erachter kwam hoe gemakkelijk zijn landgenoten oudheden weggooiden ging hij er zelf mee aan de slag. Hij begon op een creatieve en provocerende manier elementen uit de Chinese cultuur te transformeren naar kunstwerken.

Ook is de collectie van Nederlandse kunstenaar Guido Geelen te bewonderen. Guido maakt op bijzondere manieren kunst. Zo maakt hij onder andere gebruik van het brons gieten en van prototypes. Met zijn kunstwerken verwijst hij vaak naar de kunstgeschiedenis.

Evenementen

Naast tentoonstellingen organiseert De Pont ook evenementen. Zo kun je elke donderdagavond (vanaf 18.00) in het museum ‘Eten wat De Pond schaft’. Dit houdt in dat je met andere bezoekers samen een (vleesloze) maaltijd eet. De prijs hiervoor is € 7,50 per persoon. Meer informatie hierover vind je op de website van De Pond.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less