Museum informatie

Belfort Museum Sluis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag13:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier (vanaf 13 jaar)€5.50
Kinderen (6 t/m 12 jaar)€3.50
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Belfort Museum Sluis


Het Belfort van Sluis staat trots als het enige belfort in Nederland. Dit raadhuis fungeert als de raadzaal voor de bestuursleden van de gemeente Sluis. Het is niet alleen een historisch gebouw, maar ook het toneel voor diverse activiteiten, zoals concerten, lezingen en zelfs huwelijksvoltrekkingen. Binnen de muren van het Belfort is Museum Het Belfort gevestigd. Hier krijgt de geschiedenis van Sluis op de tweede verdieping speciale aandacht, samen met een focus op Johan Hendrik van Dale, woordenboeken en taal op de derde verdieping. Het uitkijkplatform bovenaan de toren biedt bezoekers een adembenemend panoramisch uitzicht.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Belfort Museum Sluis

witregel

Het museum op de tweede verdieping

Op de tweede verdieping van het Belfort komen moderne beeldende kunst en geschiedenis samen. Hier krijgen bezoekers de gelegenheid om de rijke geschiedenis van de stad Sluis te ontdekken. Van economische hoogtijden tot culturele bloeiperiodes, het Belfort biedt een boeiende inkijk in het verleden. Het historische Sluis, naast het Belfort, verwelkomt bezoekers met gezelligheid, winkels, horeca en meer. Met de stadsgids van het Belfort Museum Sluis kunnen bezoekers zelfs teruggaan in de tijd en herinneringen aan vroeger ontdekken. Een unieke kans om de stad in al haar pracht te ervaren.

De geschiedenis van de belfort

Het Belfort van Sluis, mogelijk gestart in 1386, is niet alleen een historisch monument maar ook een uniek voorbeeld van Belgische en Noord-Franse bouwtradities. In tegenstelling tot andere Nederlandse steden, waar belforten zeldzaam zijn, is het Belfort van Sluis een opvallende uitzondering. De bouw van belforten is diep geworteld in de Belgische en Noord-Franse tradities, en het Belfort van Sluis ligt op minder dan een kilometer van de Belgische grens. Dit gegeven voegt een extra laag van culturele betekenis toe aan het monument, waardoor het een unieke bestemming is voor zowel Nederlandse als internationale bezoekers.

Een kindvriendelijk belfort

Voor gezinnen is het Belfort een uitstekende keuze, met interactieve snufjes en zelfs een taalmuseum. Kinderen kunnen hun kennis testen met een boeiende quiz en deelnemen aan een speurtocht door het museum. De speurtocht, gratis verkrijgbaar bij de entree, belooft niet alleen plezier maar ook verrassingen voor correcte antwoorden.

Jouw bezoek aan Belfort Museum Sluis

Het Belfort van Sluis is niet alleen een historisch monument maar ook een levendige culturele en historische hub. Met zijn unieke positie als het enige belfort in Nederland, de rijke geschiedenis, kindvriendelijke aanpak en verbinding met Belgische en Noord-Franse tradities, is het een must-visit bestemming. Kijk voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen op de website van gemeente Sluis.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum