Museum informatie

Belfort Museum Sluis
Groote Markt 1
4524 CD
Sluis

0117-461700
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag13:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
13 jaar en ouder€5.50
6 t/m 12 jaar€3.50
Groepen v.a. 15 personen€3
Jaarkaart "Vriend van het Belfort" (13 jaar en ouder)€9
Museumkaart Gratis
juni tot en met september van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30, zondag van 13.00 tot 16.30 u. Let op: donderdag 27 juni is het museum geopend tot 15.30 h oktober tot en met mei van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Op maandag en dinsdag is het museum gesloten. Entree mogelijk tot 16.00 uur.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Belfort Museum Sluis


Belfort Museum Sluis

Het Belfort van Sluis is het enige belfort van Nederland. Het is een raadhuis waar verschillende dingen samenkomen; een raadzaal voor de bestuursleden van de gemeente Sluis, concerten, lezingen en zelfs huwelijksvoltrekkingen. De moderne beeldende kunst en geschiedenisvertellingen mogen niet vergeten worden.

Geschiedenis en omgeving

Op de tweede verdieping van het Belfort kun je als bezoeker kennis maken met de geschiedenis van de stad. Verschillende aspecten komen aan bod, denk bijvoorbeeld aan de economische en culturele bloeitijd van de stad.

Arrangementen

In de historische stad Sluis is er van alles te doen. Je vindt er gezelligheid, winkels, horeca en meer. Met de stadsgids van Belfort Museum Sluis kun je als bezoeker terug de tijd in en kom je herinneringen aan vroeger tegen.

Voor kinderen

Het museum is ook voor kinderen geschikt. Op de verdieping met de geschiedenis van Sluis en in ons taalmuseum liggen er interactieve snufjes klaar om gebruikt te worden. Ook kun je je kennis door middel van een quiz laten testen. Verder is er een speurtocht door het museum beschikbaar. Je krijgt een lijst vol vragen en opdrachten en mag daarmee zelf door het museum opzoek naar de antwoorden. Je kunt de speurtocht gratis verkrijgen bij de entree. Wanneer je alle vragen goed hebt ingevuld wacht er een verassing op je!

Evenementen

Als bezoeker kun je in het Belfort Museum Sluis verschillende evenementen bijwonen die georganiseerd worden door de gemeente Sluis, MVS, Sluis promotie, VVV Zeeland Sluis, Stichting Johan Hendrik van Dale en Schrijvers in Sluis. Er worden bijvoorbeeld evenementen georganiseerd over kunstenaarsgroepen, orkesten, fotografie en schrijvers.

 

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum