Museum informatie

Beatles Museum
Pettemerstraat 12A
Alkmaar


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0016:30
Donderdag11:0016:30
Vrijdag11:0016:30
Zaterdag11:0016:30
Zondag12:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€15.00
star_border Niet te zien op MuseumTV

Beatles Museum


In het hart van de culturele stad Alkmaar, op steenworp afstand van het treinstation, ligt een schatkamer voor muziekliefhebbers en Beatles-fans: Het Beatles Museum Alkmaar. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van de iconische Britse band en de grootste privécollectie van Beatles-memorabilia uit de jaren ’60 en ’70 bekijken.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Beatles Museum

witregel

Verdwaal in memorabilia

Dit museum is echter niet alleen een eerbetoon aan de Fab Four. In de bijbehorende winkel kunnen bezoekers een groot scala aan lp’s, boeken en andere items verkennen die niet alleen gerelateerd zijn aan The Beatles, maar ook aan andere artiesten en bands. Voor diegenen die dieper willen graven, is er een speciale ruimte gewijd aan het bieden van een unieke en meeslepende ervaring van de muziek van de band, met zeldzame audio- en videoregistraties.

Een levensgrote albumhoes

Een van de hoogtepunten van het museum is de mogelijkheid om enkele van de meest iconische momenten van de band na te bootsen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op Abbey Road poseren of voor de levensgrote hoes van Sgt. Pepper staan. Voor diegenen die een meer uitgebreide ervaring willen, zijn er rondleidingen beschikbaar en het museum organiseert regelmatig thematische tentoonstellingen om nieuwe inzichten te bieden in de band en hun nalatenschap.

Tientallen jaren gepassioneerd verzamelen

Het museum is gehuisvest in een enorm gebouw van 1200 vierkante meter en het toont enkele van de meest unieke items die met de Fab Four uit Liverpool te maken hebben en die nergens anders te vinden zijn. Het is het resultaat van 41 jaar gepassioneerd verzamelen, met de verwezenlijking van een levenslange droom als kern.

Jouw bezoek aan het Beatles Museum

Kortom, Het Beatles Museum Alkmaar is een ongeëvenaarde bestemming voor muziekliefhebbers en fans van The Beatles. De enorme collectie, meeslepende ervaring en unieke items maken het een must-see attractie voor iedereen die Alkmaar bezoekt. Of je nu een hardcore fan bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de blijvende erfenis van de band, dit museum zal zeker een onvergetelijke ervaring bieden. Wil je het museum met je eigen ogen gaan bekijken? Bereid je bezoek dan goed voor met behulp van de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum