Museum informatie

Anne Frank Huis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0022:00
Dinsdag09:0022:00
Woensdag09:0022:00
Donderdag09:0022:00
Vrijdag09:0022:00
Zaterdag09:0022:00
Zondag09:0022:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.00
10 - 17 jaar€7.00
0 - 9 jaar€1.00
Museumkaart€1.00
VriendenLoterij VIP-KAART€1.00
CJP€7
Stadspas A'dam€1.00
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Anne Frank Huis


In het Anne Frank Huis volg je het verhaal van Anne Frank en de andere onderduikers in het Achterhuis. Aan de hand van een looproute, wordt dit verhaal in chronologische volgorde verteld. Met ruim 1,2 miljoen bezoekers per jaar is het Achterhuis misschien wel een van de bekendste panden uit Amsterdam.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Anne Frank Huis

witregel

Het Achterhuis

Op 10 mei 1940 kwam een einde aan Nederlands neutraliteit: de Duitsers vielen Nederland binnen en voerde al snel hun rassenpolitiek in. Honderdduizenden Joden werden afgevoerd naar concentratiekampen. Dit heeft ertoe geleid dat veel Joden onderdoken. Ook de Joodse familie Frank voelde zich gedwongen om onder te duiken in het Achterhuis waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Het Achterhuis zat verborgen achter een draaikast die speciaal voor dit doel was gemaakt.

Op 4 augustus 1944 werd het Achterhuis ontdekt en werden de onderduikers, inclusief Anne Frank, afgevoerd naar verschillende concentratiekampen. Maar liefst 761 dagen heeft Anne Frank met de andere onderduikers in het Achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263 gezeten.

Indeling van het Achterhuis

Alhoewel er geen meubels meer in de kamers van het Achterhuis staan, hangt er nog steeds dezelfde sfeer als tijdens de tweede wereldoorlog. De kleine en donkere kamertjes tonen nog altijd de dagelijkse angst van Anne en de andere onderduikers, om ontdekt te worden door de Duitsers. Een sfeer die wordt ondersteund door verschillende citaten uit Anne Franks dagboek, verschillende foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen die zijn achtergelaten door de onderduikers en hun helpers uit het verzet.

Via een gratis audiotour (die in negen verschillende talen beschikbaar is) waan je je helemaal in de tijd en belevenissen van de onderduikers en hun helpers. Kijk voor meer informatie op de website van het Anne Frank Huis.

Anne Frank Huis bezoeken en tickets kopen

Je kunt het museum bezoeken en rondlopen in het huis, met of zonder audiobegeleiding. De openingstijden van dit museum vindt je op deze pagina. Je kunt het museum bereiken te voet, met het openbaar vervoer of door jouw auto te parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages. Doordat het museum veelbezocht is, door zowel toeristen als Nederlanders, raden we je wel aan om vooraf een ticket te kopen. Zo weet je zeker dat je naar binnen kunt, zonder last te hebben van de eventuele drukte.

Bekijk hier een overzicht van alle video’s van MuseumTV.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum