Museum informatie

Bureau Europa

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.00
Studenten | scholieren€4.00
Groepen (vanaf 12 personen)€4.00
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Bureau Europa


Bureau Europa is een onafhankelijke organisatie en opereert als platform voor architectuur en design. Het bureau werd opgericht in 2006 en was tot 2013 een dependance van het voormalige Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Bureau Europa

witregel

Architectuur, stedenbouw en vormgeving

De organisatie specialiseert zich op het gebied van architectuur, stedenbouw en vormgeving onder andere door middel van tentoonstellingen. Belangrijk is voor hen het bevorderen van talentontwikkeling binnen het culturele domein. De tentoonstellingen die Bureau Europa organiseert omvatten een diversiteit aan onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de structuur van informatie, het interieur van de stad, veiligheid en distributie, voedselproductie, die geschiedenis en migratie van ambachten, nieuwe economieën en de toekomst van werk.

Een verscheidenheid aan thema’s

Door de jaren heen heeft het Bureau een grote hoeveelheid tentoonstellingen opgesteld. In 2006 was er bijvoorbeeld de mogelijkheid tentoonstelling New Faces in European Architecture te bezoeken. Drie jaar later werd THE NEXT BIG THING IS NOT A THING tentoongesteld. Tot slot was de tentoonstelling Publieke Geheimen – Een Architectuur van de Limburgse Beeldcultuur te bezoeken. Deze tentoonstelling is onder andere geïnspireerd op de geschriften van de Amerikaan Ken Knabb. Zijn hoofdthema’s zijn elke keer tegenculturen, beginnend bij de “counter cultures” uit de jaren ‘60 tot de Occupy-beweging in 2011. ​

Meer dan tentoonstellen

Naast tentoonstellingen houdt het museum zich bezig met andere projecten en activiteiten, zoals presentaties, rondleidingen en designroutes.

Jouw bezoek aan Bureau Europa

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum