Museum informatie

Bureau Europa
Boschstraat 9
6211 AS
Maastricht

+31 (0)43 3503020
info@bureau-europa.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Studenten/scholieren€3
Groepen (vanaf 12 personen)€3
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Bureau Europa is gesloten op maandag en dinsdag, 1 januari, tijdens Carnaval (zo t/m di), Koningsdag en 1e Kerstdag. Tijdens het Museumweekend gratis toegang.
star_border Geen lid van MuseumTV

Bureau Europa


Bureau Europa

Bureau Europa is een onafhankelijke organisatie en opereert als platform voor architectuur en design. Het bureau werd opgericht in 2006 en was tot 2013 een dependance van het voormalige Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

Bureau Europa specialiseert zich op het gebied van architectuur, stedenbouw en vormgeving onder andere door middel van tentoonstellingen. Belangrijk is voor hen het bevorderen van talentontwikkeling binnen het culturele domein.

De tentoonstellingen die Bureau Europa organiseert omvatten een diversiteit aan onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de structuur van informatie, het interieur van de stad, veiligheid en distributie, voedselproductie, die geschiedenis en migratie van ambachten, nieuwe economieën en de toekomst van werk.

Tentoonstellingen

Door de jaren heen heeft het Bureau een grote hoeveelheid tentoonstellingen opgesteld. In 2006 was er bijvoorbeeld de mogelijkheid tentoonstelling ‘New Faces in European Architecture’ te bezoeken. In 2016 werd ‘THE NEXT BIG THING IS NOT A THING’ tentoongesteld. In 2019 is de tentoonstelling ‘Publieke Geheimen – Een Architectuur van de Limburgse Beeldcultuur’ te bezoeken.

Deze tentoonstelling is onder andere geïnspireerd op de geschriften van de Amerikaan Ken Knabb. Zijn hoofdthema’s zijn elke keer tegenculturen, beginnend bij de “counter cultures” uit de jaren ‘60 tot de Occupy-beweging in 2011. ​

Projecten

Naast tentoonstellingen houdt Bureau Europa zich bezig met andere projecten en activiteiten, zoals:

– presentaties
– expert meetings
– rondleidingen (door Maastricht)
– designroutes
– onderzoeken
– performances
– excursies
– rondetafelgesprekken
– workshops
– installaties
– symposia
– lezingen

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.