In het hart van de culturele stad Alkmaar, op steenworp afstand van het treinstation, ligt een schatkamer voor muziekliefhebbers en Beatles-fans: Het Beatles Museum Alkmaar. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van de iconische Britse band en de grootste privécollectie van Beatles-memorabilia uit de jaren ’60 en ’70 bekijken.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Beatles Museum

witregel

Verdwaal in memorabilia

Dit museum is echter niet alleen een eerbetoon aan de Fab Four. In de bijbehorende winkel kunnen bezoekers een groot scala aan lp’s, boeken en andere items verkennen die niet alleen gerelateerd zijn aan The Beatles, maar ook aan andere artiesten en bands. Voor diegenen die dieper willen graven, is er een speciale ruimte gewijd aan het bieden van een unieke en meeslepende ervaring van de muziek van de band, met zeldzame audio- en videoregistraties.

Een levensgrote albumhoes

Een van de hoogtepunten van het museum is de mogelijkheid om enkele van de meest iconische momenten van de band na te bootsen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op Abbey Road poseren of voor de levensgrote hoes van Sgt. Pepper staan. Voor diegenen die een meer uitgebreide ervaring willen, zijn er rondleidingen beschikbaar en het museum organiseert regelmatig thematische tentoonstellingen om nieuwe inzichten te bieden in de band en hun nalatenschap.

Tientallen jaren gepassioneerd verzamelen

Het museum is gehuisvest in een enorm gebouw van 1200 vierkante meter en het toont enkele van de meest unieke items die met de Fab Four uit Liverpool te maken hebben en die nergens anders te vinden zijn. Het is het resultaat van 41 jaar gepassioneerd verzamelen, met de verwezenlijking van een levenslange droom als kern.

Jouw bezoek aan het Beatles Museum

Kortom, Het Beatles Museum Alkmaar is een ongeëvenaarde bestemming voor muziekliefhebbers en fans van The Beatles. De enorme collectie, meeslepende ervaring en unieke items maken het een must-see attractie voor iedereen die Alkmaar bezoekt. Of je nu een hardcore fan bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de blijvende erfenis van de band, dit museum zal zeker een onvergetelijke ervaring bieden. Wil je het museum met je eigen ogen gaan bekijken? Bereid je bezoek dan goed voor met behulp van de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum.

PR0M0. | De tentoonstelling Mystiek in het Limburgs Museum combineert oude, religieuze objecten met werken van hedendaagse kunstenaars en laat zien hoe wij mensen al eeuwenlang trachten de alledaagse realiteit te ontstijgen. Kom en zie wat Mystiek met jou doet.

Mystiek in het Limburgs Museum

Op een yogamat, in meditatie of al wandelend richting een bedevaartsoord: mensen hebben in de loop der tijd talloze manieren gevonden om tot bezinning te komen. In de tentoonstelling Mystiek probeert het Limburg Museum de vatten waar deze drang naar reflectie en escapisme vandaan komt.

Voor meer informatie over het depot bezoek je de website van het Limburgs Museum. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

In de korte documentaire De collectie van het Volendams Museum zie je de hoogtepunten van het Volendams Museum in een notendop. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Zin om tijdens de volgende kringverjaardag met leuke weetjes te strooien? Ook dan is de korte documentaire over het Volendams Museum uitermate geschikt.

Het verhaal achter de collectie van het Volendams Museum

Het Volendams Museum probeert antwoord te geven op de vraag waarom het Noord-Hollandse vissersdorp gerekend mag worden tot een van de bekendste plaatsen van Nederland. Hoe elf miljoen sigarenbandjes een bezienswaardigheid werden, hoe vissers hun vangst vers hielden op een boot en het verschil tussen een boezel en een hul , leer je in deze korte documentaire.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over musea in de omgeving van Volendam? Wij namen eerder een kijkje voor je bij het Westfries Museum in Hoorn.

In de korte documentaire De collectie van Huis Midwouwd zie je de hoogtepunten van Huis Midwoud in een notendop. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Heb je zin om even weg te dromen onder begeleiding van pianoklanken? Ook dan is de korte documentaire over Huis Midwoud uitermate geschikt.

Het verhaal achter de collectie van Huis Midwoud

Huis Midwoud bevindt zich in het dorpje Midwoud in de gemeente Medemblik. Het is een klein pianomuseum waar ook concerten gehouden worden. De collectie van dit museum staat dus niet in een vitrine, maar komt nog geregeld in actie tijdens concerten en evenementen.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over musea omtrent het thema muziek? Neem dan ook eens een kijkje bij Museum Speelklok in Utrecht.

In de korte documentaire De collectie van het Keatsmuseum zie je de hoogtepunten van het Keatsmuseum in een vogelvlucht. Weet je nog niet zeker of je het Keatsmuseum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je gewoon meer leren over een van de oudste sporten van Nederland? Ook dan is de korte documentaire over het Keatsmuseum het kijken waard.

Het verhaal achter de collectie van het Keatsmuseum

In deze korte documentaire neemt interieurontwerper en schrijver Marijke Schipper je mee naar het oudste stenen huis van Edam. Hier vind je sinds 1895 het Edams Museum. Dit relatief kleine gebouw zit tot de nok toe gevuld met bijzondere verhalen. Zo ontmoet je er de drie mirakelen van Edam, leer je over de inventieve oplossing voor ondergelopen kelders en hoor je over het verhaal van een zeemeermin die in het stadje aanspoelde na een storm.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het Edams Museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

Het Keatsmuseum bevindt zich in Franeker en is het oudste sportmuseum van Nederland. In het museum kun je verschillende objecten en attributen bewonderen die met het spel kaatsen te maken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een kaatsbal gemaakt wordt, welke prijzen er gewonnen kunnen worden en is het zelfs mogelijk om zelf een balletje te slaan op de spelcomputer.
witregel

Drie dingen die je moet weten over het Keatsmuseum

witregel

Chasser, keatsen, kaatsen?

Oorspronkelijk ontstond kaatsen in Picardië, in Frankrijk. Daar speelden ze zonder of met racket op overdekte banen. Al snel trok het spel richting Friesland, waar een universiteitsbestuur zelfs een kaatsmeester aannam om leerlingen te leren kaatsen. Zo werd het kaatsen een echte elite sport. In de 16e eeuw werd het meer een volkssport en werd ook het Friese kaatsspel opgericht. Rond 1853 werd er een permanente commissie opgericht om het kaatsen te reglementeren in Franeker. Ook werd er de Nederlandse Keatsbond opgericht waar toentertijd vijfentwintig verenigingen bij aangesloten waren. Nu zijn het er honderd en worden er ruim vierhonderd wedstrijden per jaar georganiseerd. Kaatsen is dus zeker een levende sport, niet in de laatste plaats dankzij het Keatsmuseum Franeker. 

Zelf een balletje slaan of prijzen bewonderen

In het Keatsmuseum zijn er verschillende attributen en kaatsprijzen te zien. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een telegraaf, wat het scorebord van het kaatsen is. De oudste prijs die je in het museum kunt vinden is de kaatsklauw. Deze werd aan de gevel gehangen van een cafe, zodat men kon zien dat er op die dag in het dorp een wedstrijd zou worden gespeeld. Bij het spel kon je veel verschillende prijzen winnen, zoals aardewerken bordjes, zilveren kaatsballen, broodroosters en vishengels. Tegenwoordig win je voornamelijk prijsgeld. Maar, de allerbelangrijkste prijs die je als kaatser kan winnen, is de krans. Thuis hang je deze aan de muur en zo wist iedereen dat jij had gewonnen. Ook kun je in het Keatsmuseum het kaatsspel leren. Er zijn vrijwilligers aanwezig die je graag de spelregels uitleggen. Daarnaast biedt het museum je ook een clinic aan. Zo kun je alle kennis die je hebt vergaard in het museum ook in de praktijk brengen.

Jouw bezoek aan het Keatsmuseum

Het Kaatsmuseum, of Keatsmuseum, is op verschillende dagen te bezoeken. Op deze pagina vind je algemene informatie over het museum. Zo zie je waar het Keatsmuseum zich bevindt, wat de openingstijden zijn en wat de toegangsprijzen zijn. Wil je de website van het Kaatsmuseum zelf bezoeken? Die vind je hier.

In de korte documentaire De collectie van het Limburgs Schutterij Museum zie je de hoogtepunten van het Limburgs Schutterij Museum. Weet je nog niet zeker of je het Limburgs Schutterij Museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je meer leren over het ontstaan van schutterijen in Limburg en de verschillende rollen die men binnen een schutterij bekleedt? Ook dan is de korte documentaire over het Limburgs Schutterij Museum het kijken waard.

Het verhaal achter de collectie van het Limburgs Schutterij Musemu

In deze korte documentaire neemt het Schutterij Museum je mee in het ontstaan van schutterijen in Limburg. Daarbij leer je niet alleen meer over het verleden en heden van schutterijen, maar wordt er ook ingezoomd op de verschillende rollen binnen een schutterij. Weet jij bijvoorbeeld wat de functie van een Bieleman is? Of hoe men bepaalt wie zich het koningspaar van de schutterij mag noemen?

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het Limburgs Schutterij Museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

De collectie van Japanmuseum SieboldHuis geeft een beeld van het Japan van vroeger én nu. De vaste collectie van het museum is verzameld door arts Philipp Franz von Siebold.

Collectie

De heer Von Siebold was een Duitse arts die in dienst van Nederland in de negentiende eeuw naar Japan vertrok om zijn beroep uit te oefenen. Daarnaast vervulde hij een opdracht van niemand minder dan Koning Willem I: het verzamelen van een Japanse, natuurhistorische collectie. In de zes jaar die Von Siebold  in Japan verbleef, verzamelde hij ruim 25 duizend verschillende objecten. Een groot deel daarvan is nu te bewonderen in het museum.

De collectie bestaat onder andere uit lakwerken, keramiek, landkaarten en kimono’s. Ook nam Von Siebold Japanse flora en fauna mee, zoals de salamander Maxima die na aankomst in Nederland jarenlang in Artis heeft geleefd. Het was niet altijd mogelijk om een object te vervoeren. Om deze objecten, zoals bruggen en gebouwen, toch aan de collectie toe te voegen liet de verzamelaar deze objecten naschilderen of nabouwen in miniatuur. 

Wisseltentoonstelling

In Japanmuseum SieboldHuis vind je naast de vaste collectie uit Japan ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In deze wisseltentoonstellingen laat het museum de diversiteit zien van de Japanse cultuur. De onderwerpen lopen uiteen van prentkunst en rolschilderingen tot aan de cultuur van de Samoerai en het werk van hedendaagse kunstenaars. 

Alles bij elkaar vertoont het museum de connectie tussen het oude en hedendaagse Japan.

Wil je meer informatie over het museum? Neem dan een kijkje op hun website.

Verdeeld over drie panden vind je in Winterswijk het museum De Wereld van Wenters. Het museum behoort net als de Museumfabriek bij de Vereniging Het Museum. De collectie van het museum vertoont de verschillende aspecten van de geschiedenis van Winterswijk.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over De Wereld van Wenters

witregel

Voormalige bakkerswinkel

De drie panden waar het museum in is gevestigd had in de negentiende en twintigste eeuw de functie van bakkerswinkel. De winkel, inclusief voorkamer, kelder en bakkerij, is geheel in de oude staat hersteld nadat het pand na een grondige verbouwing omgetoverd werd tot museum. Nu vind je op nummer 38 de expositieruimte, op huisnummer 40 word je ontvangen in de centrale ruimte met koffiehoek en op nummer 42 vind je de oude bakkerij. Vooral dit laatste huis heeft een rijke bouwgeschiedenis. Het pand was oorspronkelijk gebouwd als boerderij en op een kadastrale kaart van de negentiende eeuw is te zien dat het pand bestond uit twee smalle delen. Deze zijn later samengevoegd waardoor het pand een stuk groter werd. 

Honderd jaar terug in de tijd

Wanneer je het museum binnen stapt reis je honderd jaar terug in de tijd. Doordat de bakkerij geheel in oude staat is hersteld, inclusief de originele bakkersoven, krijg je een goed beeld van hoe men vroeger leefden. Zo lees je in de gangen van het museum de verhalen van de vele bakkers van Winterswijk.

De expositieruimte in het museum is gebouwd om interessante onderwerpen uit Winterswijk tentoon te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een expositie over de in Winterswijk geboren schrijver Gerrit Komrij of de schilder Max van Dam. Wil je meer weten over Winterswijk? De vrijwilligers van het museum staan klaar om je rond te leiden en te vertellen over hun prachtige dorp.         

De Museumfabriek Winterswijk is onderdeel van Vereniging Het Museum. Een groot deel van de collectie heeft het museum te danken aan onderwijzer de heer G. Jansen.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over De Museumfabriek Winterswijk

witregel

Collectie van De Museumfabriek Winterswijk

De collectie werd na de oprichting van Vereniging Het Museum in 1929 tentoongesteld in een door de gemeente ter beschikking gesteld schoollokaal. De doelstelling van het museum is om de geologische gesteldheid van de bodem, het meest typische waar Winterswijk om bekend is, tentoon te stellen. Dit in combinatie met de dieren en planten waarvan veel soorten zeldzaam zijn.

Weefgetouwen

Naast de collectie van de heer Jansen heeft het museum ook historische weefgetouwen die nog steeds werken. Ook vind je er schilderijen van Max van Dam, een geologische collectie en een overgebleven deel van de expositie ’75 jaar bevrijding’.

Bekijk hier een overzicht van de Nederlandse musea.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum