De collectie van het Westfries MuseumBen je in Hoorn, dan kun je het Westfries Museum niet missen. Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn en is gelegen aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Het museum is groter dan de rijk versierde voorgevel doet vermoeden. Je brengt er dan ook met gemak twee uur door.

Collectie

De gehele collectie van het Westfries Museum bevat meer dan 30.000 objecten. Samen geven ze een beeld van de rijke cultuurgeschiedenis van de regio West-Friesland. De belangrijkste periode tussen 1500 en 1800 wordt in beeld gebracht, waarbij de aanloop, bloei en nasleep van De Gouden Eeuw wordt getoond, met zijn mooie en minder mooie kanten. Het museum verbindt heden en verleden met elkaar en verrast daarmee haar bezoekers. Naast de vaste collectie presenteert het museum een aantal keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling en diverse activiteiten.

Ontdek de topstukkenroute

In het museum is een speciale route uitgezet die je door 25 kamers en ruimten leidt. Elke kamer heeft een eigen karakter en belicht een eigen onderwerp uit de geschiedenis. In het museum zijn de mooiste en meest interessante objecten speciaal belicht. In de toelichtende zaalteksten vind je achtergrondinformatie over het topstuk. Maar er is ook de mogelijkheid om de toelichting te krijgen via een audiotour, die aan de balie van het museum verkrijgbaar is.

De korte documentaire over het Westfries Museum is gemaakt in 2017. Voor actuele informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over andere musea in (de omgeving van) Hoorn? Wij namen ook een kijkje voor je bij het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn.

De collectie van het Westfries Museum

Museum informatie

Westfries Museum
Roode Steen 1
1621 CV
Hoorn

0229 280022
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
65+€8.50
Jongeren tot 18 jaar & Museumkaart Gratis
BankGiroLoterij VIP kaart houders Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum