De collectie van het Westfries Museum

Ben je in Hoorn, dan kun je het Westfries Museum niet missen. Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn en is gelegen aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Het museum is groter dan de rijk versierde voorgevel doet vermoeden. Je brengt er dan ook met gemak twee uur door.

Collectie

De gehele collectie van het Westfries Museum bevat meer dan 30.000 objecten. Samen geven ze een beeld van de rijke cultuurgeschiedenis van de regio West-Friesland. De belangrijkste periode tussen 1500 en 1800 wordt in beeld gebracht, waarbij de aanloop, bloei en nasleep van De Gouden Eeuw wordt getoond, met zijn mooie en minder mooie kanten. Het museum verbindt heden en verleden met elkaar en verrast daarmee haar bezoekers. Naast de vaste collectie presenteert het museum een aantal keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling en diverse activiteiten.

Ontdek de topstukkenroute

In het museum is een speciale route uitgezet die je door 25 kamers en ruimten leidt. Elke kamer heeft een eigen karakter en belicht een eigen onderwerp uit de geschiedenis. In het museum zijn de mooiste en meest interessante objecten speciaal belicht. In de toelichtende zaalteksten vind je achtergrondinformatie over het topstuk. Maar er is ook de mogelijkheid om de toelichting te krijgen via een audiotour, die aan de balie van het museum verkrijgbaar is.

Promo

Mini-docu