Museum informatie

Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG
Dordrecht

078 632 6820

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kinderen 13 tot 18 jaar€6
Kinderen 4 tot en met 12 jaar€4
Kinderen tot en met 3 jaar Gratis
Museumjaarkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Onderwijsmuseum


Uit de school klappen

School, wat moeten we ervan zeggen, laten we het als wisselend bestempelen. Natuurlijk het heeft en had leuke kanten: klieren, vrienden, gezamenlijk klagen over een docent of les, de pauze en sommige lessen waren stiekem best wel leuk. Maar, maar, maar, maar; huiswerk, lessen waar niet door heen te komen was, leraren met een stinkende adem, het altijd moeten leren voor toetsen en dan heb ik het nog niet eens gehad over het in de regen fietsen, of nog erger in de sneeuw, vreselijk.

Mocht je nou je het gevoel van je schooltijd willen herbeleven, breng dan een bezoek aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De grootste onderwijscollectie ter wereld vind je namelijk in dit museum. Het museum telt 390.000 onderwijs objecten. Het museum toont vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op de jeugdcultuur, en doormiddel van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen laat het museum de ontwikkeling van het onderwijs zien.

Het museum is gevestigd in gebouw ‘De Holland’, een monument uit 1859 ontworpen door de Nederlandse architect Sybold Ravesteijn. Het gebouw lijkt van buiten een beetje op een leeuwenverblijf in een dierentuin. En dit kan heel goed kloppen, Sybold Ravesteijn heeft namelijk ook meerdere gebouwen in Diergaarde Blijdorp ontworpen.

Ben je benieuwd geworden? Breng dan een bezoekje aan het onderwijsmuseum in Dordrecht!
(Het museum is toegankelijk voor mindervaliden).

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.