Bereik en digitale toegang voor Nederlandse musea wordt vergroot

Na de live-gang op KPN iTV vorige week introduceert MuseumTV tijdens de Uitmarkt 2017 in Amsterdam hun gratis mobiele App. Een belangrijke stap naar groter bereik voor het collectief van 85 musea die intussen op MuseumTV in beeld gebracht worden. Voor het nieuwe culturele seizoen kunnen zij en het publiek hun voordeel doen met de mobiele App.
MuseumTV heeft de Uitmarkt gekozen om hun nieuwe mobiele App te introduceren. Voor het video on demand platform, dat zich sinds juli 2016 inzet voor het vergroten van bereik voor musea en het ontsluiten van nieuwe doelgroepen voor musea en erfgoed is deze toevoeging een logische stap.

 

Wij willen er alles aan doen om de toegang tot de diversiteit aan musea en erfgoed van Nederland  te verhogen en mensen te enthousiasmeren nieuwe musea te ontdekken,” zo Marieke van der Donk oprichter en directeur van MuseumTV, “Met dit doel voor ogen introduceert onze stichting nu naast de website en de KPN samenwerking ook een mobiele App. Zo wordt de weg naar het museum steeds makkelijker.”

 

Gezien de digitale ontwikkelingen binnen de museale sector sluit de mobiele App nauw aan in het streven van musea ook via een aansprekende interactieve digitale beleving nieuwe doelgroepen te bereiken. Maar ook voor de gebruiker is de mobiele App een waardevol medium voor, tijdens en na een museum bezoek. De mobiele App biedt video’s over actuele tentoonstellingen en vaste collecties, evenals bijhorende fotogaleries, praktische informatie over de musea en museum tips.

 

De gratis mobiele App is vanaf heden al in de Google Play Store voor Android gratis beschikbaar. Vanaf begin volgende week is de mobiele App ook in de AppStore voor IOS beschikbaar.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum