Het Van Gogh Museum is niet alleen interessant voor de oudere bezoeker. Het museum heeft speciaal voor de kinderen ook activiteiten die zij kunnen doen. De jeugd leert alles over de kunstwerken en het leven van Vincent van Gogh. De kinderactiviteiten in het Van Gogh Museum zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Familietour

Het museum heeft speciaal voor families met kinderen tussen 6-12 jaar een familietour ontwikkeld. Ontdek met elkaar nieuwe dingen over Van Gogh als kunstenaar en als mens.

De Koffer van Vincent
Haal een koffer op bij de informatiebalie en verken de inhoud van de schilderijen van Van Gogh. De koffer zit vol opdrachten, waarbij de kinderen zelf bepalen welke ze willen doen. Wees er wel vroeg bij want de koffers kunnen opraken!

Speurtocht
In de speurtocht ga je opzoek naar antwoorden over het leven van Vincent van Gogh. Weet jij bijvoorbeeld de antwoorden te vinden over de briefwisseling tussen Vincent en zijn broer Theo? Zodra je klaar bent met de speurtocht kunnen de antwoorden gecheckt worden bij de informatiebalie. Voor iedereen die dat doet ligt er een cadeautje klaar!

Zomer Workshops
In de maanden juli en augustus kunnen kinderen de innerlijke Van Gogh in zichzelf loslaten. Elke donderdag kunnen zij van 10:30 tot 12:30 aan de slag in het atelier. Na een gezamenlijke analyse van een schilderij van Van Gogh mogen de kinderen zelf gaan schilderen. De workshop kost €7.50, maar is gratis voor iedereen met een stadspas.

Er is dus genoeg te doen deze zomer voor kinderen in het Van Gogh Museum. Een educatief dagje Amsterdam dat leuk is voor zowel het kind als de ouders. Meer informatie over de kinderactiviteiten in het Van Gogh Museum vindt u hier.

Kinderactiviteiten in het Van Gogh Museum, Zomer workshop Van Gogh, Van Gogh, Van Gogh Museum, Kinderen van Gogh, Kind Van Gogh, Kindermuseum, Kinderen, MuseumTV,

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum