Museum Rotterdam, Coolsingel, Tentoonstelling

De Coolsingel. Wie over Rotterdam praat noemt de beroemde promenade in één adem met de haven, hard werken en Feyenoord. Door de eeuwen heen heeft het gebied zich ontwikkeld van een handelsgebied voor marktkoopmannen tot een betonnen, hypermoderne boulevard midden in een wereldstad. Er is één ding hetzelfde gebleven: het was en blijft de slagader van de Maasstad. De komende jaren wordt de Coolsingel grondig verbouwd en het gebied belooft dé trekpleister van Rotterdam te worden. Meer dan genoeg reden dus voor Museum Rotterdam om een tentoonstelling te wijden aan de roemruchte straat. Vrijdagavond 3 november werd deze tentoonstelling feestelijk geopend en MuseumTV was erbij.

Feestelijke stemming

Feestelijke stemming, Rotterdam, museum, Coolsingel

In een volgepakt Museum Rotterdam waar de gehaktballetjes en andere aperitiefjes je om de oren vlogen was de stemming er al vroeg in. Op het podium staat een band die typische Rotterdamse liederen speelt. De bezoekers praten wat bij. Het zijn veelal Rotterdammers die de Coolsingel door de jaren heen hebben zien veranderen. Met een overnachting in het Hilton was er ook nog een mooie prijs te winnen. Aan alles werd duidelijk dat hier iets speciaals stond te gebeuren.

Presentatie tentoonstelling Coolsingel

De Coolsingel, Rotterdam, Opening, Museum

De presentatie werd geopend door Derek Otte, de stadsdichter onder andere bekend van FunX en DWDD. Hij besluit zijn lofzang aan de Coolsingel met de treffende conclusie: ‘Het Rotterdam dat nooit meer terug zal komen, maar tegelijk het Rotterdam dat nooit meer gaat.’ De volgende spreker was Paul van der Laar die vertelde over hoe veel voeten de tentoonstelling in de aarde had. Ook hij benadrukt het belang van de Coolsingel voor Rotterdam. Speciale dank gaat ook uit naar Stadsarchief Rotterdam voor hun hulp. Wethouder Pex Langenberg spreekt zijn hoop uit dat de Coolsingel na de verbouwing de ‘nieuwe citylounge’ van Rotterdam wordt.

Hoe is de tentoonstelling?

De Coolsingel, Rotterdam, Opening, Museum

Na de presentatie mochten de eerste bezoekers naar binnenlopen voor de geslaagde tentoonstelling. Zo is er een film te bekijken die de geschiedenis van de stad vertelt. De typische sfeer van tijdens de vroege 20e eeuw wordt beschreven. Wat voor producten werden er verkocht? De ontwikkeling van de stad en de Coolsingel wordt belicht. En met maquettes van hoe het er na de verbouwing uit gaat zien is er ook oog voor de toekomst. De tentoonstelling is te bewonderen van 4 november tot 8 april 2018.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum