Van 23 tot en met 26 november 2017 staat Amsterdam in het teken van hedendaagse kunst. Met ruim 100 evenementen op meer dan 50 locaties biedt het Amsterdam Art Weekend een podium aan nationaal en internationaal talent. Tijdens dit weekend is een groot aanbod aan debatten, boekpresentaties, galeries, filmvertoningen en optredens te bezoeken in de hele stad. Vrijdagavond (24 november) is ‘Gallery Opening Night’ waar 26 deelnemende galeries hun deuren openen. Deze galeries stellen kunst van nationale en internationale kunstenaars tentoon. Het hele overzicht van de deelnemende galeries kun je hier vinden.

Ruim 50 verschillende musea en culturele instellingen doen mee aan het Amsterdam Art Weekend. Het EYE Filmmuseum werkt dit jaar samen met IDFA. In het museum zijn onder andere virtual reality films te zien, evenals verschillende films over kunstenaars wiens kunst ook tijdens Amsterdam Art Weekend te ontdekken is in de galeries of de Rijksakademie. Leer hoe kunst en tentoonstellingen invloed hebben gehad op de politiek in De Balie.

Ook verschillende musea doen mee met het Amsterdam Art Weekend. In het Rijksmuseum kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar een twee uur durende workshop volgen waarin ze op expeditie gaan naar het ijskoude Nova Zembla en in de huid van Rembrandt kunnen kruipen. Terwijl de kinderen de verhalen van hun voorouders uit de Gouden Eeuw leren, is er tegelijkertijd een tentoonstelling voor volwassenen. Ontdek in deze tentoonstelling het werk van bekende en onbekende kunstenaars uit Amsterdam. Bewonder de collectie die Thomas Borgmann vorig jaar, onder veel controverse, schonk aan het Stedelijk Museum Amsterdam. De collectie eigentijdse kunst bestaat uit stukken van kunstenaars van over de hele wereld.

Naast deze grote, bekende musea, zijn er ook veel kleine musea en culturele instellingen die meedoen aan het kunstzinnige weekend. Pianist John Snijders speelt een vroegmodern, abstract stuk dat in de jaren ’20 vaak werd gespeeld door Nelly Van Doesburg tijdens de beroemde Dada-avonden. Dit valt te beluisteren in het nieuwe Studio Steven Aalders. In Huis Marseille laat meester printer Peter Svenson zien hoe je een perfecte, analoge foto print. Svenson is bekend als ‘de artiest achter artiesten’. Hij deelt de geheimen van zijn vak en laat een demonstratie zien. In het AKINCI geeft het Amsterdamse duo I, poor romantic een intiem concert als afsluiter van het Amsterdam Art Weekend.

Houd ook vooral onze Instagram in de gaten, want wij zijn er zondag bij!

Kijk ook op de website van Amsterdam Art voor meer informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum