Ursus Wehrli is een Zwitserse komiek en kunstenaar. Wehrli vindt dat we al genoeg chaos in ons leven hebben en in zijn komische boek Kunst aan de kant toont hij ons ironische postmoderne deconstructies van beroemde kunstwerken die helemaal passen bij zijn opgeruimde wereldbeeld. Hij stelt dat je af en toe ook best om kunst moet kunnen lachen. Werken van onder andere René Magritte, Vincent van Gogh, Paul Klee en Pieter Bruegel komen voorbij en de kijker wordt uitgenodigd om langer en op een andere manier naar deze kunstwerken te kijken! Want wat zien we als kijker nou precies? Onze MuseumTV volgers op Facebook en Instagram kunnen nu kans maken op één van de drie exemplaren die we mogen verloten in samenwerking met Uitgeverij de Harmonie. Kijk op Facebook en Instagram voor meer informatie. Het boek is zowel leuk voor professionals als voor mensen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met kunst. In het Duitstalige gebied heeft Wehrli inmiddels al 700.000 boeken verkocht.

ursus wehrli, museumtv, magritte, kunst, boekursus wehrli, museumtv, magritte, kunst, boek

Een detail uit René Magritte’s Golcolonda (1953) op een ordelijke manier weergegeven

ursus wehrli, museumtv, magritte, kunst, boek

Orde in Pieter Bruegel’s De Strijd tussen Carnaval en Vasten (1559)

ursus wehrli, museumtv, magritte, kunst, boek ursus wehrli, museumtv, magritte, kunst, boek

Ursus Wehrli herinterpreteerde Georges Seurat’s pointillistische werk Les Poseuses (1886)

In 2006 liet Ursus Wehrli ons in een TED talk al kennismaken met zijn komische idee.