Logo, Weekend van de Wetenschap, MuseumTV

Aan het eind van deze week is het weer tijd voor het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober). Dit betekent dat musea over heel het land speciale acties hebben. In dit artikel zetten we ze één voor één op een rijtje.

Maritiem Museum:

De grootste headliner in het Maritiem Museum in Rotterdam is Mad Science professor Wil Wonder. Tijdens een gratis demonstratie tussen 13:00 en 17:00 (beide dagen) zal hij het publiek vermaken met allerlei proefjes. Ook is er de expositie ‘Expeditie Knappe Koppen’ waarin je ontdekt welke eigenschappen een goede wetenschapper moet bezitten.

NEMO:

Nemo, wetenschap, achtergrond, museumtv

NEMO duikt dit weekend in het thema ‘leven in het heelal’ en bezoekers kunnen hier gratis bij aanwezig zijn. Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie, zal een lezing geven over wat er met je lichaam gebeurt als je in het heelal bent. Men kan deelnemen aan extra workshops en zijn er speciale demonstraties te bewonderen.

Space Expo:

space expo noordwijk, space expo, noordwijk, andre kuipers, MuseumTV, space museum, ruimtevaart

Bij Space Expo in Noordwijk worden dit weekend tegels met de handafdrukken van astronauten onthuld op de boulevard. Het museum is met 50% korting te bezoeken en je kan naar de ESA/ESTEC Open Dag op 8 oktober.

Belasting & Douane Museum

In het Belasting & Douane Museum vertellen experts van de douane over bedreigde diersoorten. Zij zullen persoonlijke, soms verdrietige, ervaringen delen over dieren en planten die reizigers probeerden te smokkelen. Ook kan je er proefjes doen die bijvoorbeeld gebruikt worden om te testen of ergens drugs inzit. Beide dagen zijn bezoekers welkom tussen 11:00-16:00.

Teylers Museum

Teylers Museum, Haarlem

In het Teylers Museum te Haarlem is op 8 oktober tussen 13:00 en 13:45 een speciale demonstratie over energie te bewonderen. Tijdens deze show zal er onder andere aandacht zijn voor statische elektriciteit. Ook is er uitleg over hoe het komt dat sommige spullen elkaar aantrekken of juist afstoten.

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

In Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven kunnen bezoekers om aan de hand van ‘stempels’ twee identieke zilveren voorwerpen te maken. Voor een ticket van 9€ kan je dit weekend tussen 10:00 en 17:00 het Zilverlab binnenlopen en deelnemen aan de workshop.

Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum

Altijd al willen weten hoe een telescoop werkt? In Streekmuseum Volkssterrenwacht staan vrijwilligers klaar om uitleg te geven. Bij mooi weer kunnen bezoekers de zon bekijken of vanuit de koepel de sterrenhemel bewonderen.

Van Gogh museum

Kinderactiviteiten in het Van Gogh Museum, Van Gogh, Van Gogh Museum, Kindermuseum, Kinderen museum, Museum, MuseumTV,

In het Van Gogh Museum kunnen bezoekers in de huid kruipen van een restaurator. Wat komt er allemaal kijken bij het restaureren en welke geheimen zijn er te ontdekken in een schilderij? Breng een bezoek aan het restauratieatelier en leer meer. Aanmelden is verplicht en kan bij de informatiebalie op de dag zelf. Bijwonen kan tussen 13:30 en 14:15 of 15:30 en 16:15 op beide dagen. Ook is er een aanvullende lezing over het belang van digitale fotobewerking en lichtprojectie bij een restauratie. Let op: alleen bij te wonen met het bezit van een ticket.

Natuurmuseum Fryslân

In Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden gaat het dit weekend over hybride dieren: dieren ontstaan uit de kruising van twee verschillende dieren zoals een leeuw en een tijger. Kinderen kunnen daarnaast ook zelf een eigen hybride dier in elkaar knutselen. Verder is opdrachtenboekje van Buitengewone Beesten dit weekend gratis te verkrijgen. Het museum is beide dagen geopend van 11 tot 5.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum