Meesters in ZierikzeeIn What’s New brengt MuseumTV de nieuwste ontwikkelingen in beeld van de Nederlandse museumwereld, van aanwinsten voor collecties tot nieuwe tentoonstelling. In de What’s New van 23 september 2021: onderbelichte meesterschilders uit Zeeland worden belicht. 

Sinds 2018 schenkt het Stadhuismuseum Zierikzee aandacht aan Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw. In de voormalige raadzaal van het stadhuis vind je hun huidige tentoonstelling ‘Portretten door Zeeuwse Meesters’.

In de tentoonstelling hangen verschillende portretten waarvan de makers officieel niet bekend zijn. Neem bijvoorbeeld de twee schilderijen van een broer en zus. Het schilderij van het meisje is officieel gesigneerd door meesterschilder Justinus Arondeaux. Het schilderij van het jongetje heeft echter geen signatuur. Men neemt aan dat het schilderij ook door Arondeaux gemaakt is aangezien zijn zusje ook door hem is geportretteerd, maar helemaal zeker is dit niet. Naast deze zijn er nog vele andere schilderijen waarvan de schilder tot op de dag van vandaag nog onbekend of onzeker is. Het museum voert regelmatig uitgebreide onderzoeken uit om de makers van schilderijen te kunnen vaststellen. 

De trouwzaal van het museum wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen. Mede door deze activiteiten is de zaal volgehangen met huwelijksportretten. Sommige gelukkig samen met hun geliefde, andere eenzaam en alleen. 

Door de onbekendheid van de meesters komen veel van de werken in grote tentoonstellingen niet op zaal te hangen. Het Stadhuismuseum Zierikzee brengt hier verandering in, in hun tentoonstelling. 

What's New | Portretten door Zeeuwse Meesters

Museum informatie

Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8
4301 EC
Zierikzee

0111-454 464
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Voltarief€8.50
Jeugd 6 t/m 18, CJP€4.50
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Kinderen tot 6 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum