Vier bijzondere Noord-Brabantse musea

In GENIET zetten wij de mooiste musea en verborgen parels van Nederland  voor je op een rij. Zo blijf je op de hoogte van alle culturele hoogtepunten die het Nederlandse museumlandschap te bieden heeft. Deze keer genieten met een zachte ‘g’: vier bijzondere Noord-Brabantse musea die je niet mag missen.

Vier bijzondere Noord-Brabantse musea

Noord-Brabant is de mooiste provincie van Nederland. Althans, wanneer je het aan een Brabander vraagt. Deze trots komt ook terug in het uitgebreide museumaanbod waar men de geschiedenis, ambacht en kunst uit het Brabantse gebied tot leven laat komen. In deze documentaire bezoeken we vier musea: het Noordbrabants Museum, het Nederlands Steendrukkunst Museum, Museum de Wieger en het DAF Museum.

GENIET | Vier bijzondere Noord-Brabantse musea

Museum de Wieger