Musea over de zeevaart

rt mIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden in Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering nemen we je graag mee op reis door het hele land om samen met jou in de zeevaart te duiken.

Musea over de zeevaart

Nederland is onlosmakelijk verbonden met de zee. In de 17e eeuw groeide Nederland bijvoorbeeld uit tot maritieme grootmacht, gekenmerkt door verbluffende ontdekkingsreizen, glorieuze zeehelden, maar ook de gruwelijkheden, zoals de slavenhandel.  Het verhaal van de Nederlandse zeevaart is groots, veelzijdig en vertelt ons veel over onze huidige maatschappij. We nemen je hier graag in mee door een bezoek te brengen aan het Het Scheepvaartmuseum, Zeeuws maritiem muZEEum, Museum Kaap Skil en Abel Tasman Museum.

Een overzicht van andere VERDIEP aflevering vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | Musea over de zeevaart

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK