Musea over artistieke ambachten

In de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden in Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering nemen we je graag mee op reis door het hele land om samen diverse artistieke ambachten te ontdekken

Musea over de creatieve ambachten in Nederland

Ambachtelijke producten voorzien ons in onze dagelijkse behoeftes, maar soms gaan deze ambachten verder dan dat. Soms bewijzen de makers zich als ware kunstenaars. Of ze nu weven, blazen, boetseren of drukken: hun creaties verdienen een plek in het museum. In deze verdiepende video verdiepen we ons in vier inspirerende musea gewijd aan verschillende artistieke ambachten. Zo gaan we langs bij het Textielmuseum, het Nationaal Glasmuseum, Keramiekcentrum Tiendschuur en GRID Grafisch Museum Groningen.

Een overzicht van andere VERDIEP aflevering vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | Musea over artistieke ambachten

TextielMuseum