Musea en het behoud van christelijk erfgoedIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. Deze keer kruisen we het land door op zoek naar musea en het behoud van christelijk erfgoed. Hier leren wij het belang van deze objecten voor mensen vroeger en welke waarde ze vandaag de dag nog met zich meedragen. 

Musea en het behoud van christelijk erfgoed

Kunst en het christendom zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet in de laatste plaats omdat de kerk lang de enige opdrachtgever voor het maken van kunst was in Europa. Om die reden bestaat een groot deel van onze Europese kunstverzameling uit voorwerpen met een religieus tintje. Dit erfgoed vind je uiteraard in kerken, maar ook musea herbergen grote collecties met christelijke kunstvoorwerpen. In deze documentaire bekijken we enkele voorbeelden waar de scheidslijn tussen museum en kerk ietwat vervaagt: Museum Krona, het Heiligenbeeldenmuseum, Museum Janning en Museum de Schat van Simpelveld.

Een overzicht van andere VERDIEP aflevering vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | Musea en het behoud van christelijk erfgoed

Museum informatie

Het Heiligenbeeldenmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Toegangsprijs€6.00
Kinderen t/m 12 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum