Veiligheidsmuseum PIT*DIT MUSEUM IS DEFINITIEF GESLOTEN*

Veiligheidsmuseum PIT

Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje in Veiligheidsmuseum PIT in Almere en neem alvast een voorproefje op MuseumTV. Bekijk de historische collectie van het museum, met onder meer de politie Porsche of neem een kijkje in een echte politiecel en wapenkluis. Het museum heeft ook een actie aspect: speel spannende crime-scene games, blus een digitale brand of los een echte misdaad op. Op de skelterbaan test je hoe veilig je zelf bent in het verkeer of doe een van de zelftesten: ben jij geschikt voor de politie, brandweer of ambulance? Kortom: Er is veel te zien in het museum, maar ook veel te doen.

De collectie

In Veiligheidsmuseum PIT staan ongeveer 750 museale collectiestukken tentoongesteld uit de collectie van het Nationaal Veiligheidsinstituut. De tentoonstelling bestaat uit verschillende onderdelen die samen het verhaal van veiligheid vertellen: meldkamer, brandweer, geneeskundige hulp, crisiscentrum, verkeer, criminaliteit, politie, crime-scene, huiselijk geweld en veiligheid in de toekomst.

De bijzondere collectie van Veiligheidsmuseum PIT is zorgvuldig verzameld om het verhaal over veiligheid te vertellen. De collectie van de brandweer komt uit het Nationaal Brandweermuseum en de collectie van de politie komt uit het voormalig Nederlands Politiemuseum.

De totale collectie van het Nationaal Veiligheidsinstituut omvat circa 105.000 geregistreerde objecten. Het Nationaal Veiligheidsinstituut is de enige instelling in Nederland die zich richt op de geschiedenis én het huidige werkveld van de politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening in heel Nederland. Het is bovendien het enige museum dat erfgoed verzamelt van de organisaties die in heden en verleden belast zijn (geweest) met de bescherming van persoon en goed. De collectie beslaat de alledaagse realiteit van veiligheid en hulpverlening in de Nederlandse samenleving, van nationaal tot lokaal niveau.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

PIT Veiligheidsmuseum
Schipperplein 4
1315 SB
Almere

036 844 66 37
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar)€10.00
Professional/veteranenpas & Almere klantenkaart€8.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€7.00
CJP & Studentenkaart€5.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, ICOM & begeleiders mindervalide Gratis
Let op: het museum is tijdens de officiële schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) en op verschillende feestdagen ook op maandag geopend. Kijk voor de actuele openingstijden op de site. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum