Door de ogen van… Delano Veira en Ninan EsajasIn de serie Door de ogen van… bezoeken rolmodellen uit gemeenschappen met verschillende culturele achtergronden tentoonstellingen in Nederlandse musea. Op welke manier kijken deze Nederlanders met een migratieachtergrond naar het erfgoed van een thuisland dat andere wortels kent dan die van hen. In deze aflevering bezoeken Delano Veira en Ninan Esajas, twee bestuursleden van Vereniging Ons Suriname, de tentoonstelling Vereniging Ons Suriname – 100 jaar emancipatie en strijd in The Black Archives.

Door de ogen van… Delano Veira en Ninan Esajas

The Black Archives is een archief in Amsterdam met duizenden boeken, documenten en objecten die het nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. Het historisch archief richt zich voornamelijk op het koloniale verleden, het slavernijverleden en zwart erfgoed. The Black Archives is gevestigd in het pand van Vereniging Ons Suriname. In het kader van het honderdjarig bestaan van deze vereniging werd de tentoonstelling Vereniging Ons Suriname – 100 jaar emancipatie en strijd georganiseerd. Deze tentoonstelling was te zien tot 5 december 2020. 

De serie Door de ogen van... is tot stand gekomen in samenwerking met NTR en Vluchtelingenwerk Nederland.

Door de ogen van... Delano Veira en Ninan Esajas

Museum informatie

The Black Archives
Zeeburgerdijk 19b
Amsterdam

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Rondleidingen kun je boeken door contact op te nemen met het museum. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum