Tachtig Jaar OorlogHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling  Tachtig Jaar Oorlog (2018) in het Rijksmuseum.

De Tachtigjarige oorlog is een cruciale gebeurtenis uit de geschiedenis die leidde tot het ontstaan van Nederland. In deze tentoonstelling brengt het Rijksmuseum deze hele periode voor het eerst samen in een grote overzichtstentoonstelling.

Tachtig Jaar Oorlog

De tentoonstelling mag dan wel over een onderwerp van 450 jaar geleden gaan, de Tachtigjarige Oorlog kenmerkt zich door thema’s en waarden die vandaag nog steeds van belang zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan identiteit, autonomie en godsdienstvrijheid. De tentoonstelling laat zien dat de onrust die het land uiteindelijk in een oorlog deed storten niet simpelweg een religieuze patstelling was tussen de katholieken en de protestanten.

Deze tentoonstelling was te zien in 2018. Alle informatie over actuele tentoonstelling in het Amsterdam Rijksmuseum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Tachtig Jaar Oorlog

Museum informatie

Rijksmuseum Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€20.00
CJP | EYCA€10.00
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtpas Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum