De collectie van Stedelijk Museum VianenAan de Voorstraat in Vianen vind je het Stedelijk Museum Vianen. Het museum is gezellig en intiem. Het heeft jaarlijks verschillende exposities, in het museum maar ook in de ommuurde tuin. Hier komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, om een breed publiek aan te trekken. Hierom heeft het museum ook geen vaste collectie of expositie.

Verschillende tentoonstellingen in Vianen

In het museum kan je door het jaar heen verschillende tentoostellingen zien, zoals Rembrandt in zwart-wit en de beelden in de museumtuin. De schuilkerk in het museum is van omstreeks 1650, de houten marmeren Toscaanse koommen ondersteunen de overkapping. De beschilderingen met guirlandes met rozetten, festoenen en een duif komen uit de 17e eeuw.

Het museum wil graag jongeren interesseren voor kunst, cultuur en ook voor historie. Ze organiseren hiervoor regelmatig projectie die door vrijwilligers begeleid wordt. Ook organiseert het museum vaak een serie kleinkunstbijeenkomsten die ‘AvondextrA genoemd worden. Deze zijn er om de exposities extra toe te lichten en om presentatoren en musici een podium te kunnen bieden. De kracht van deze avonden is de kleinschaligheid die voor een intieme sfeer zorgt. De presentaties, lezingen en concerten vinden plaats on de schuilkerk. De akoestiek en sfeer maakt van alles een bijzondere gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

 

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Utrecht.

Museum informatie

Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen
Vianen

0347-371648
info@stedelijkmuseumvianen.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0016:30
Woensdag10:0016:30
Donderdag10:0016:30
Vrijdag10:0016:30
Zaterdag10:0016:30
Zondag12:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.50
CJP€2.00
Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart & donateurs Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.