Speelgoedmuseum KinderwereldDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Speelgoed

Ga terug de tijd in en maak een ontmoeting met de grote poppen collectie. Hier kun je poppen bekijken die al honderden jaren bestaan. Van buitenlandse poppen tot een Juliana pop. Een grote collectie en vergeet niet een kijkje te nemen bij de Barbie poppen.

Naast een mooie poppencollectie is er ook nog een prachtige speelgoed op wielen-collectie. Of neem een kijkje op de zolder van het Speelgoedmuseum. Hier kun je zelf aan de gang gaan met het speelgoed en bijvoorbeeld treinen besturen of met blokken spelen. Of loop langs het populaire speelgoed Dinky Toys en maak kennis met verschillende generaties aan speelgoed. Daarbij kun je je ook laten vertroetelen door een diverse knuffel collectie voor jong en oud. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het bouw en constructiespeelgoed en de houten speelgoed collectie. Naast deze vaste collectie zijn er ook veel tijdelijke collecties, dus kom snel langs want wie weet ligt jouw favoriete speelgoed wel in het museum.

Spelen

Naast dat je binnen kunt spelen, is er ook nog een buitenspeelplaats. Hier kun je spelen met verschillende speelgoed stukken uit verschillende tijden. Zo kun je gebruik maken van ouderwetse fietsen , leren hoelahoepen, met tollen spelen, op steltlopen en nog veel meer. Ook kun je een rondje draaien op de ouderwetse draaimolen.

Arrangement

Als laatste zijn er nog verschillende arrangementen. Er is een senioren arrangement, een arrangement voor kinderfeestjes en voor schoolreisjes. Dus kom genieten van het diverse speelgoed en laat je fantasie de vrije loop. Het kan allemaal in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
65+€4.50
Kinderen 4 t/m 12 jaar€4.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart & donateurs Gratis
Tijdens de schoolvakanties is Speelgoedmuseum Kinderwereld ook op maandag geopend!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.