De collectie van Slot ZuylenDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Utrecht.

De collectie

Van 19 mei t/m 16 september kunt u in Slot Zuylen deelnemen aan de speciale rondleiding ‘Adel en accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen’. Gidsen nemen de bezoekers mee door het Slot en vertellen bijzonder anekdotes en leuke verhalen over dit nog niet zo bekende deel van de collectie. De kleine en vaak kwetsbare voorwerpen worden door het kasteelmuseum doorgaans bewaard op de planken en lades in het depot, maar speciaal voor het thema zijn de accessoires deze zomer te zien in de diverse kamers van het Slot.

Van waaiers, knijpbrilletjes, rouwjuwelen, kanten hoedjes, kinderschoentjes tot heel precies geschilderde miniaturen en Chinese visitekaarthouders. In 2018 werpt Slot Zuylen haar blik op de bijzondere details in en op de kleding van de voormalige bewoners, op fijne en minder verfijnde accessoires voor kinderen en volwassenen. Dit deel van de collectie geeft een uniek kijkje in de manier waarop de Utrechtse adel en het personeel zich kleedde en representeerde aan de buitenwereld.

Kasteelmuseum Slot Zuylen

Het kasteel van Slot Zuylen is in bezit van een grote collectie kunst en oude gebruiksvoorwerpen. Deze zijn verbonden aan de geschiedenis van de Utrechtse adelfamilies. De omgeving rondom het slot is ook een bezoekje waard, zo kun je een prachtige wandeling maken in de tuin. Neem alvast een kijkje in de galerij van dit kasteelmuseum gelegen nabij Utrecht. Bezoek ook de website voor meer informatie.

 

logo provincie Utrecht, Utrecht, museum utrecht, MuseumTV

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Slot Zuylen
Tournooiveld 1
3611 AS
Oud Zuilen

030 2440255
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.00
Groep vanaf 15 personen (volwassenen)€11.00
BankGiroLoterij VIP-kaart€10.00
CJP/studenten/U-pa€9.5
Kinderen€6.75
Groep vanaf 15 personen (kind)€5.00
Alleen tuin€3.5
Museumkaart, Vereniging Rembrandt, Vrienden & ICOM Gratis
Let op: van 1 november tot 1 april alleen op zaterdag en zondag geopend van 11.00u tot 17.00u.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.