Refresh: ‘Sense of Place’In het Amsterdam Museum is aandacht voor de geschiedenis van de stad, maar ook voor de stad van nu. Dit is terug te zien in een nieuwe tentoonstelling.

Refresh Amsterdam

De tentoonstelling Refresh is een tweejaarlijkse manifestatie met de Amsterdamse stadscultuur als uitgangspunt.  Het Amsterdam Museum werkt hierbij samen met De Appel, CBK Zuidoost, Compagnietheater, OSCAM, Rijksakademie van beeldende kunsten, SEXYLAND en The Black Archives. Dit initiatief wil met kunst een afspiegeling van de stad laten zien, die niet alleen wit en mannelijk is. Amsterdam is namelijk bij uitstek een veelzijdige stad.

Sense of Place

Deze eerste editie van Refresh Amsterdam hebben vijfentwintig kunstenaars(collectieven) deelgenomen. Zij presenteren met hun werk hun eigen beeld van Amsterdam. Iedereen heeft een unieke perceptie van de stad. Men kon deelnemen aan de expositie door dit concept uit te werken en een voorstel in te dienen met het thema ‘Sense of Place’. De onderwerpen variëren van migratie en familiegeschiedenissen tot gentrificatie, religie en nog veel meer. Een aantal namen van de deelnemende kunstenaars zijn: Kevin Osepa, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Jaasir Linger, Bas Kosters, Goeun Bae en Raquel van Haver. Hun werk kun je alvast bewonderen in onze mini-documentaire. Het Amsterdam Museum zal na afloop van deze tijdelijke expositie een deel van de werken kopen voor hun vaste collectie.

Bekijk hier de website van de tentoonstelling in het Amsterdam Museum!

Deze video is gemaakt in samenwerking met AT5.

Tentoonstelling Gemist | Refresh: 'Sense of Place'

Museum informatie

Amsterdam Museum
Amstel 51
1018 DR
Amsterdam

020-5231822
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Studentenkaart & CJP€10.00
Kinderen t/m 17 jaar, Stadspas, Museumkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum