CYCZ in het Zeeuws Museum 🎙️In de podcast Je Eerste Keer bezoeken bekende, Nederlandse makers een museum waar zij nog nooit eerder zijn geweest. Na afloop van het bezoek gaat host Sammie van den Broek met hen in gesprek. Wat doet de collectie met ze en wat hebben ze er van opgestoken? In hoeverre kan het museum ons inspireren, verrassen of misschien zelfs wel veranderen? Je Eerste Keer is een podcast van MuseumTV in samenwerking met CJP. Deze aflevering: een bezoek aan het Zeeuws Museum met rapper CYCZ.

Bekijk hieronder de objecten die in de aflevering besproken worden.


Vroeger naar nu halen

Het Zeeuws Museum vertelt met haar collectie de geschiedenis van de provincie Zeeland. Deze collectie bestaat naast oude objecten óók uit nieuw werk dat speciaal voor het museum is gemaakt. Om de collectie interessant te maken voor de generatie van nu, vraagt het Zeeuws Museum geregeld kunstenaars kunst te maken geïnspireerd op de historische voorwerpen. Zo halen zij vroeger naar nu en verbindt het museum nieuwe generaties met het erfgoed van Zeeland.

Dit is Zeeland

Dat Zeeland meer is dan mosselen, de zee en traditionele Zeeuwse klederdracht bewijst het Zeeuws Museum met de vaste tentoonstelling Dit is Zeeland. Hier bewonder je werken van topkunstenaars als Piet Mondriaan en Jan Toorop, maar maak je ook kennis met hedendaagse kunstenaars. Neem nou het ontwerperscollectief We Make Carpets dat drie installaties maakte van schelpen, of Onuitgesproken Gedachten van filmmaker en beeldend kunstenaar Bojan Fajfric.

Wonderkamers op zolder

Helemaal bovenin het museum vind je de Wonderkamers. In drie kabinetten zie je meer dan tweehonderd Zeeuwse en exotische voorwerpen die de wereld in het klein samenvatten. De relatie tussen kunst en wetenschap staat centraal in deze Wonderkamers. Zo word je als bezoeker uitgedaagd niet alleen te kijken naar het ontwerp van een Chinese dekselvaas, maar ook stil te staan bij het productieproces van porselein. Elk object heeft een eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

De podcast ‘Je Eerste Keer’ is geproduceerd in samenwerking met CJP en Podcast Studio Amsterdam.

Het Zeeuws Museum met CYCZ

Museum informatie

Zeeuws Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Groepen vanaf 10 personen & groepen uit verzorgingstehuizen, dagbesteding en verpleeghuizen€10.50
Groepen vanaf 50 personen€9.50
Schoolgroepen, studenten HBO en WO, CJP, Zeeuws Genootschap & laatste uur (16:00-17:00)€6.25
Kinderen t/m 18 jaar, Museumkaart, Rembrandt pas, ICOM, Vrienden & BankGiro VIP-kaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum