Pierre Alechinsky: Post CoBrALet op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen in het museum.

Pierre Alechinsky: Post Cobra
toont zo’n negentig werken uit vijftig jaar van deze laatst levende en werkende CoBrA kunstenaar. Hij werkte in zijn atelier in Bougival vlakbij Parijs en in de Provence, niet ver van Arles. Hier maakte hij een enorm oeuvre van schilderkunstige en schriftelijk werk met een lyrisch en beeldend karakter. In deze werken valt onder meer de invloed van de oosterse schrijfkunst af te lezen
De schilderijen en tekeningen zijn verbonden met veel brede bronnen zoals reizen, opmerkingen en dromen.

Pierre Alechinsky in het CoBrA Museum

Pierre Alechinsky en zijn assistent Frédéric Charron hebben zelf de selectie van de tentoongestelde werken gemaakt. Dit gebeurde ook in overleg met het Cobra Museum en Maarten Bertheux. De vroegste schilderijen dateren van 1958 en de meest recente van 2015. Sommige schilderijen en tekeningen zijn ook nog niet eerder publiekelijk getoond. Deze zijn namelijk afkomstig uit het privébezit van de kunstenaar en een aantal particulieren en openbare collecties. 

Wat is er te zien bij het Cobra Museum?

In de huidige tentoonstelling in het Cobra Museum in Amstelveen kan je genieten van onder andere mooie werken van Pierre Alechinksy. Pierre Alechinsky is de laatst levende en werkende Cobra kunstenaar.  Maar ook vind je de Cobra collectie, waarin het Museum telkens haar eigen collectie in een andere opstellingen plaatst, om de samenwerking tussen de groepsleden te benadrukken. Hier kan je onder andere Eugène Brands en Karel Appel vinden. Ook is er het Cobra open collectie programma waarin het deense duo Bank&Rau is uitgenodigd om een moderne collectie te maken vanuit eigen visie.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | Pierre Alechinsky: Post CoBrA

Tentoonstelling Gemist | Pierre Alechinsky: Post CoBrA

Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX
Amstelveen

+31 (0)20 5475050
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
6 t/m 18 jaar€9.50
CJP/Studentenkaart (t/m 27 jaar)€9.50
Kinderen t/m 5 jaar, Vriend Cobra Museum, Donateurs, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Stadspas Amstelveen, Rembrandtpas, Iamsterdam City Card, ICOM & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum