Pierre Alechinsky: Post CoBrAHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Pierre Alechinsky: Post CoBrA (2016) in het Cobra Museum

De tentoonstelling toonde zo’n negentig werken uit vijftig jaar van deze laatst levende en werkende Cobra-kunstenaar. Hij werkte in zijn atelier in Bougival vlakbij Parijs en in de Provence, niet ver van Arles. Hier maakte hij een enorm oeuvre van schilderkunstige en schriftelijk werk met een lyrisch en beeldend karakter.

Pierre Alechinsky: Post CoBrA

Pierre Alechinsky en zijn assistent Frédéric Charron hebben zelf de selectie van de tentoongestelde werken gemaakt. Dit gebeurde ook in overleg met het Cobra Museum en Maarten Bertheux. De vroegste schilderijen dateren van 1958 en de meest recente van 2015. Sommige schilderijen en tekeningen zijn ook nog niet eerder publiekelijk getoond. Deze zijn namelijk afkomstig uit het privébezit van de kunstenaar en een aantal particulieren en openbare collecties. 

Deze tentoonstelling was te zien in 16. Alle informatie over actuele tentoonstelling in het Cobra Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Pierre Alechinsky: Post CoBrA

Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP | Student€9.50
Kinderen (6 t/m 18 jaar)€9.50
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum