Edams Museum in 2017De redactie van MuseumTV reist al jaren stad en land af op zoek naar de meest bijzondere museumverhalen. Zo nu en dan bezoeken we een museum na enige tijd opnieuw, om te kijken hoe het met ze gaat. Hierboven zie je ons eerste bezoek aan het Edams Museum, in 2017. Voor de meest recente video ga je naar de korte documentaire die we er maakten in 2022.

Edams Museum in 2017

Het Edams Museum is niet alleen van buiten een bezienswaardigheid: binnen vind je een gevarieerde collectie met verrassende details en bijzondere verhalen. Je leert er over de rijke geschiedenis van Edam waarvan de uitgebreide scheepsbouw, keramische industrie en nobele families slechts enkele voorbeelden zijn.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website van het museum. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het Edams Museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

Promo | De collectie van het Edams Museum

Artbite | De Scheepswerf

De collectie van het Edams Museum

Museum informatie

Edams Museum
Damplein 8
1135 ZL
Edam

0299 351513
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag10:0016:30
Zondag10:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€5.00
Groepen vanaf 10 personen (p.p.)€3.00
Kinderen 13 t/m 17 jaar€3.00
Kinderen t/m 12 jaar, Museumjaarkaart, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum