Pareltje: ‘De droom van het vliegen’ in TwentseWelleTwentseWelle is een museum in Enschede dat in het voorjaar van 2008 haar deuren opende. TwentseWelle is ontstaan uit een fusie van drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. En dat weerspiegelt in de vaste collectie die dus van natuurhistorische voorwerpen tot textiel gaat.

De droom van het vliegen

De tijdelijke tentoonstelling van Museum TwentseWelle ‘De droom van het vliegen’ gaat over onze wens om te vliegen. Het ogenschijnlijk eenvoudig in de lucht blijven, je mee laten voeren op de stromen van de wind. Je ontdekt hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft. Hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels. Hoe de zaden van de esdoorn hun vleugeltjes uitzetten zodat de wind ze optimaal kan verspreiden.

Maar ook hoe de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons al eeuwenlang achtervolgt. Van de schetsontwerpen van Leonardo via de luchtballon en de zeppelin naar de motorisch aangedreven drones van vandaag en naar de droombeelden van kunstenaars.

In ‘De droom van het vliegen’ wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Het gaat over luchtwervelingen en windtunnels, over beweging, over lichtheid, over evenwicht, zweven. Dat wat er gebeurt met de lucht als je vliegt; dát is hier overal te zien.

Naast deze betoverende tentoonstelling is Museum TwentseWelle vooral ook het museum van hoe en waarom, waar mensen zelf kunnen uit vinden precies hoe en waarom door middel van doe activiteiten. Deze activiteiten zullen ook in het thema van vliegen staan zolang de tentoonstelling loopt.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

+31 (0)53 - 2012099
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Kinderen vanaf 5 jaar t/m 17 jaa€5.00
Familiejaarkaart (max. 2 volwassenen en 3 kinderen, ook geldig in Rijksmuseum Twenthe)€20.00
CJP€6.00
Studenten UT, Saxion, AKI/ArtEZ en ROC, Museumkaart, BankGiroLoterij-VIPkaart & Vrienden Gratis
Maandag geopend tijdens voorjaars-, herfst-, en kerstvakantie regio Noord, tweede paasdag en tweede pinksterdag, van 11.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum