Op museum-steden-trip in… MedemblikIn de serie Museum-steden-trip zetten wij de mooiste musea en verborgen parels van Nederland  voor je op een rij. Zo blijf je op de hoogte van alle culturele hoogtepunten die het Nederlandse museumlandschap te bieden heeft. Deze keer: drie bijzondere musea in de gemeente Medemblik die je niet mag missen. 

Op museum-steden-trip in… Medemblik

Een van de eerste dingen die graaf Floris V deed nadat hij West-Friesland in 1289 definitief aan zijn gezag had onderworpen, was het toekennen van stadsrechten aan Medemblik. Hiermee is de Noord-Hollandse stad de oudste van het gebied West-Friesland. De plaats heeft in zijn lange geschiedenis dan ook veel tijd gehad om zich op cultureel vlak te ontwikkelen, wat blijkt uit de volgende drietal musea die Medemblik rijk is: Oorlogsmuseum Medemblik, Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij en het Stoommachinemuseum.

Meer compilaties vind je op ons YouTube-kanaal.

Op museum-steden-trip in... Medemblik

Museum informatie

Oorlogsmuseum Medemblik
Zeldenrust 5
Medemblik


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€7.50
Museumkaart Gratis
Voor alle informatie over de verschillende tickets inclusief Experience Tours ga je naar de website van het museum. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum