Ontdek Het Haags Historisch Museum

Den Haag kende voor de Tweede Wereldoorlog de grootste Joodse gemeenschap in Nederland na Amsterdam. Toch werd aan dit onderwerp nooit eerder een tentoonstelling gewijd. Het Haags Historisch Museum brengt hierin verandering en organiseert van 2 juli t/m 13 november 2016 de tentoonstelling Joods Den Haag. De tentoonstelling schetst een beeld van 350 jaar Joodse geschiedenis.

Over het Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum vertelt de bezoeker alles over de stad Den Haag in haar collectie. De vaste tentoonstelling ‘Typisch Haags’ is hier te bewonderen. Hierin wordt uitgelegd hoe de stad zich ontwikkelde door de eeuwen heen. Er zijn ook wisselende tentoonstelling die zich altijd richten op een connectie met Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan exposities over Haagse Humor, 50 jaar Golden Earring of natuurlijk ‘Joods Den Haag’ die gaat over de joden in Den Haag. In het gebouw is ook een 19e-eeuwse salon te vinden waarin kinderen

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Artbite

Mini-docu

Haags Historisch Museum