Joods Den HaagHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Joods Den Haag (2016) in het Haags Historisch Museum.

De tentoonstelling: Joods Den Haag

Den Haag kende voor de Tweede Wereldoorlog de grootste Joodse gemeenschap in Nederland na Amsterdam. Toch werd aan dit onderwerp nooit eerder een tentoonstelling gewijd. Het Haags Historisch Museum bracht hier verandering in en organiseerde in 2016 deze expositie. De tentoonstelling schetst een beeld van 350 jaar Joodse geschiedenis.

Het museum: Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum biedt de bezoeker een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de stad Den Haag door middel van haar collectie. De permanente tentoonstelling ‘Typisch Haags’ toont de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities die altijd een connectie hebben met Den Haag. Voorbeelden hiervan zijn de tentoonstellingen over Haagse Humor, vijftig jaar Golden Earring en Joods Den Haag, die de geschiedenis van de joodse gemeenschap in Den Haag belicht.

Alle actuele informatie over het Haags Historisch Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Joods Den Haag

In het kort | de Portugese synagoge

Museum informatie

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
Den Haag


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP / Student€7.50
Kinderen (6 t/m 17 jaar)€5.00
Kinderen jonger dan 6 Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum