GIF!In de tentoonstelling GIF! neemt Naturalis-onderzoeker en gif-expert dr. Freek Vonk je mee in de wereld van gif. Sta oog in oog met tientallen levende giftige dieren. Maak kennis met het gilamonster, de vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra. Deze tentoonstelling liep van zaterdag 14 oktober 2017 tot 2 september 2018.

Ontdek met dr. Freek Vonk alles over gif!

Waar gebruiken dieren gif voor? En hoe werkt gif? In de tentoonstelling GIF! bekijk je levende, giftige dieren: slangen, spinnen, kikkers… Maar ook planten en mineralen. Freek en zijn collega-onderzoekers laten je in filmpjes zien waarom we onderzoek doen naar gif. Natuurlijk steek je zelf ook de handen uit de mouwen: maak je eigen maaltijd van paddenstoelen, doe als Freek en ga op onderzoek uit en sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie. Kijk mee over de schouder van onze dierenverzorger. Hij verzorgt elke dag de giftige dieren uit de tentoonstelling. Zou jij dat durven? Pas ook op voor de ‘giftige’ vissen als je naar de overkant van het water springt!

De koningscobra en nog veel meer

GIF! presenteert onder andere de vier meter lange en extreem giftige koningscobra. Daarnaast zijn er nog veel meer slangen, kikkers en reptielen. Er zijn ook planten of giftige paddenstoelen die in Nederland voorkomen van de partij. Ontdek bijvoorbeeld de bijzondere manier hoe het gif van het gilamonster werkt. Er zijn ook veel fossielen van giftige dieren te zien. In de collectie van Naturalis is een greep gedaan. Naturalis beschikt namelijk over 42 miljoen objecten. Onderzoekers kunnen hier veel informatie uit halen.

Bezoek GIF! vanaf 14 oktober in het entreegebouw van Naturalis. De rest van het museum is gesloten wegens verbouwing. In 2019 opent Naturalis Biodiversity Center de nieuwbouw: dé ontmoetingsplek voor iedereen die meer over de natuur wil ontdekken.

Over Naturalis

Naturalis is gevestigd in Leiden en heeft dan ook een lange geschiedenis dat terugloopt tot het begin van de 19de eeuw. In 1820 werd namelijk door Koning Willem I besloten dat Nederland grote behoefte had aan een natuurhistorisch museum. Daarom werd er besloten om het Rijksmuseum van Natuurlijke historie te openen dat later weer werd afgesplitst. De geologische en mineralogische verzamelingen werden toen ondergebracht in het Rijksmuseum van Geologie en Mineralogie. Deze situatie zou zo blijven tot 1998 toen het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis werd geopend door Koningin Beatrix. Met deze opening moest de collectie toegankelijker worden voor het publiek, aangezien het daarvoor vaak gesloten was voor bezoekers. In 2010 onderging het museum de voorlopig laatste fusie. Door het samenvoegen van Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland gaat het sindsdien door het leven als Naturalis Biodiversity Center.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Mini-docu

Arbite

Museum informatie

Naturalis Biodiversity Center
Pesthuislaan 7
2333 BA
Leiden

071 - 7519 600
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree€16.00
Tot en met 3 jaar Gratis
CJP pas€15.00
Studentenkaart€11.00
Museumkaart en ICOM Gratis
BankGiroLoterij VIP-Kaart Gratis
Naturalis-relatiekaart Gratis
Verwonderpaspoort (op vertoon van een Verwonderpaspoort op verwonderdonderdag na 15.00 uur) Gratis
Parkeerticket€7.5
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum