Museumbite | Ons’ Lieve Heer op Solder

Museumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

Ons’ Lieve Heer op Solder (OLHS)

Stefanie ontdekt Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam. Jan Hartman was een Duitse rijke koopman die een katholieke schuilkerk bouwde in de Gouden Eeuw. OLHS is een goed bewaarde schuilkerk op de zolder van een Amsterdams grachtenpand. De schuilkerk neemt de bovenste drie verdiepingen in beslag, maar voor je daar bent moet je heel wat trappen op en af. Het OLHS staat op de Oudezijdse Voorburgwal in Amsterdam en is het hele jaar geopend.

Museumbite | Ons' Lieve Heer op Solder

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder