Museumbite | Museum van de Twintigste EeuwMuseumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

Museum van de Twintigste Eeuw

Het museum stelt voorwerpen tentoon die het leven van de afgelopen eeuw in beeld brengt. De verschillende kamers zijn ingericht per decennium van de 20ste eeuw. De kans is groot dat je hier de fondueset waar je moeder nog mee gegeten heeft of de stofzuiger die je opa heeft gebruikt ziet. Het museum wordt hierdoor ook wel een feest der herkenning genoemd. Momenteel is er een tentoonstelling die zich richt op het fenomeen ‘Star Wars’. Ontdek het zelf in dit museum en kruip achter de Millenium Falcon.

Museumbite | Museum van de Twintigste Eeuw

Museum informatie

Museum van de Twintigste Eeuw
Krententuin 24
1621 DG
Hoorn

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Kinderen van 4 t/m 16 jaar & CJP€5.00
Schoolklas p.p.€2.5
Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.