Museumbite | Museum van de Twintigste Eeuw

Museumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

Museum van de Twintigste Eeuw

Het museum stelt voorwerpen tentoon die het leven van de afgelopen eeuw in beeld brengt. De verschillende kamers zijn ingericht per decennium van de 20ste eeuw. De kans is groot dat je hier de fondueset waar je moeder nog mee gegeten heeft of de stofzuiger die je opa heeft gebruikt ziet. Het museum wordt hierdoor ook wel een feest der herkenning genoemd. Momenteel is er een tentoonstelling die zich richt op het fenomeen ‘Star Wars’. Ontdek het zelf in dit museum en kruip achter de Millenium Falcon.

Museumbite | Museum van de Twintigste Eeuw

Museum van de Twintigste Eeuw