De collectie van Museum VeenendaalDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Utrecht.

Museum Veenendaal

In Museum Veenendaal wordt de geschiedenis van Veenendaal vertelt. Je kunt zelf door het museum rondlopen of een rondleiding van een enthousiaste, bevoegde medewerker volgen. Naast de tentoonstellingen zijn er ook activiteiten te doen, zoals workshops, lezingen en demonstraties. Ook voor kinderen is er veel te doen. Zo worden er kinderfeestjes en kinderworkshops gegeven. Tijdens de kinderworkshops knutselen je iets wat te maken heeft met de tentoonstelling die op dat moment te zien is.

De collectie

De geschiedenis van het museum bestaat voornamelijk uit de veen- en sigarenindustrie. Deze onderwerpen zijn terug te zien in de schatkamer. Hier zijn topstukken zoals een oude aak, een sigarenmakerstafel en een muntschat te zien. Deze voorwerpen vormen samen de vaste collecties. Deze thema’s vertellen de Veenendaalse geschiedenis. Ook heeft een deel van de vaste tentoonstelling te maken met de Eerste Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog kwamen ongeveer 1.220 Belgische vluchtelingen naar Veenendaal. Op foto’s is te zien hoe deze vluchtelingen warm ontvangen werden in gastgezinnen en het noodziekenhuis.

Naast de vaste collectie heeft het museum ook altijd tijdelijke collecties. De meeste collecties hebben te maken met de geschiedenis van Veenendaal of de sigarenindustrie.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

 

logo provincie Utrecht, Utrecht, museum utrecht, MuseumTV

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Veenendaal
Kees Stipplein 76
3901 TP
Veenendaal

0318 55 00 10
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
18 jaar en ouder€6.00
12 t/m 17 jaar€2.5
<12 jaar, Museumkaart, vrienden, begeleider gehandicapte bezoeker, CJP, Veenendaalpas Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.