De collectie van Museum Het WarenhuisIn Het Warenhuis wordt de geschiedenis van de streek Axel op een bijzondere en interactieve wijze tentoongesteld. Het museum laat jong en oud vroegere tijden beleven. De collectie is samengesteld uit diverse streekdrachten, landbouwwerktuigen, boerenwagens, archeologie en gebruiksvoorwerpen met de nadruk op de 19e eeuw. De bijzondere architectuur, de monumentale panden en de gerestaureerde unieke muur- en plafondschilderingen geven een extra dimensie aan het museum.

Rijksmonument

Museum Het Warenhuis bestaat uit twee rijksmonumentale panden, gecombineerd met een nieuwbouwdeel bestaand uit een modern vormgegeven tentoonstellingsruimte. De rijksmonumenten zijn de voormalige winkel aan de Markt nummer 2 en het woonhuis annex warenhuisje aan de Markt. Wat het woonhuis zeer uitzonderlijk maakt, zijn de vloer-, muur- en plafondschilderingen en decoraties van de hand van eigenaar Clement Benedictus Antheunis. Die genoot zijn opleidingen tot meester-schilder en meester-decoratieschilder in Zelzate en Gent. Zijn werk, in een stijl op het snijvlak van eclecticisme en art nouveau, is van zeer hoge kwaliteit.

Trailer

Mini-docu

Museum informatie

Museum het Warenhuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:3017:00
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.50
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Kinderen van 13 t/m 17 jaar€2.00
Museumkaart Gratis
Schoolgroepen (p.p.)€4.00
Groepen van minimaal 10 personen (p.p.)€6.00
Groepen vanaf 30 personen (p.p.)€5.00

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum