Musea waar muziek in zitIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering bezoeken we musea waar muziek in zit, die met hun collecties een gevoelige snaar bij de bezoeker raken. De museumobjecten op zaal brengen namelijk een van de meest geliefde kunstvormen ten gehore: muziek. 

Musea waar muziek in zit

De zalen van een museum zijn doorgaans stilletjes en lenen zich om die reden niet voor een concert of danspartij. Bij de vier musea die in deze documentaire in de schijnwerpers worden gezet, is het tegenovergestelde waar. Laat ons je meenemen naar musea waarvan de collecties gevuld zijn met muziek en de schitterende tentoonstellingen de boventoon voeren. We reizen kriskras door het land en gaan langs bij Museum Vosbergen, Museum Speelklok, het Grammofoonmuseum en het Geelvinck Muziek Museum.

Meer VERDIEP afleveringen vind je op ons YouTube-kanaal.

Musea waar muziek in zit

Museum informatie

Museum Vosbergen

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0016:00
Zaterdag10:3017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Kinderen t/m 18 jaar€4.00
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum