Musea over de oertijdIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden in Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering nemen wij je mee  langs diverse musea over de oertijd en leren we meer over onze voorouders.

Musea over de oertijd

Musea en hun verhalen vormen vensters waardoor we het verleden kunnen beschouwen. De musea die in deze korte documentaire voorbij komen, kijken wel érg ver terug. Het OERmuseum, het Hunebedcentrum en preHistorisch Dorp Eindhoven nemen de bezoeker mee naar een tijd waarin dierenvellen de laatste mode waren en voedsel verzamelen de belangrijkste dagtaak. We leren op welke manier deze musea deze geschiedenis weer tot leven wekken.

Een overzicht van andere VERDIEP aflevering vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | Musea over de oertijd

Museum informatie

OERmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Kinderen van 6 t/m 12 jaar€4
Kinderen van 0 t/m 5 jaar Gratis
Voor wandelingen met gids en rondleidingen in het museum, hanteert het museum minimumbedragen gebaseerd op een groepsgrootte van 10 personen. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum