Molenmusea in NederlandIn de serie Museum-steden-trip zetten wij de mooiste musea en verborgen parels van Nederland  voor je op een rij. Zo blijf je op de hoogte van alle culturele hoogtepunten die het Nederlandse museumlandschap te bieden heeft. Deze keer: op museum-steden-trip naar bijzondere molenmusea in Nederland die een icoon van het Nederlands erfgoed draaiende houden.

Molenmusea in Nederland

Waar Don Quichot in iedere molen een potentieel gevaar ziet, daar zijn de betrokken medewerkers van diverse molenmusea er juist op uit om de molens zo goed mogelijk te beschermen. Zij houden de wieken draaiende en beschermen daarmee een icoon binnen het Nederlandse erfgoedveld. In deze museum-steden-trip laten we je kennismaken met Molenmuseum de Valk, Olie- en Korenmolen Woldzigt, Museummolen Jan Pol en Molenmuseum de Wachter.

Meer compilaties vind je op ons YouTube-kanaal.

Molenmusea in Nederland

Museum informatie

Molenmuseum de Valk

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€5.50
CJP€4.00
Kinderen (6 t/m 15 jaar)€3.00
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum