Hollanders in huisHollanders in huis

Voor deze tentoonstelling Hollanders in huis in het Mauritshuis is een groot aantal genrestukken geselecteerd. Ze zijn gemaakt door Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Hier is het leven zelf te zien: vechtende boeren, flirtende dames en heren, maar ook liefdevolle moeders of een ‘gewone’ winkelier. Er zijn werken te zien van bekende schilders als Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Een absoluut hoogtepunt is Dame aan het virginaal met een heer van Johannes Vermeer.

Al de werken zijn afkomstig uit de gigantische en indrukwekkende collectie verzameld door het Britse koningshuis. Deze werken zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, maar met deze tentoonstelling komt daar verandering in. De verzameling van 22 verschillende doeken wordt namelijk gepresenteerd in het Mauritshuis. Een selectie van belangrijke Nederlandse werken uit de collectie beheerd door Koningin Elizabeth II zijn er te bewonderen.

Disclaimer: deze tentoonstelling was te zien tot 5 februari 2017 en is inmiddels verlopen. De tentoonstelling herbeleven doe je door te kijken naar onze mini-docu!

Promo | Hollanders in huis

Tentoonstelling Gemist | Hollanders in huis

Museum informatie

Mauritshuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.00
Groepstarief (vanaf 15 personen)€17.00
Studenten / CJP€12.50
Jongeren (t/m 18 jaar), Museumkaart, ICOM, VriendenLoterij VIP-kaart, Rembrandtkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum