Le Corbusier’s vierde dimensieHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Le Corbusier’s vierde dimensie (2018) in het Cobra Museum.

Deze tentoonstelling toonde de beeldende praktijk van de wereldberoemde architect Le Corbusier. In de tentoonstelling waren tekeningen, schilderijen, sculpturen en wandtapijten te zien.

Le Corbusier’s vierde dimensie

De titel is gebaseerd op een uitspraak van Le Corbusier. Hierin vergelijkt hij zijn artistieke proces met het betreden van een ‘miraculeuze vierde dimensie’. De titel wijst bovendien voorbíj het gevestigde beeld over deze invloedrijke en controversiële architect en stedenbouwer. De architectuur van Le Corbusier wordt doorgaans gezien als hét voorbeeld van rationalisme en functionalisme. Vaak wordt echter over het hoofd gezien dat het vrije experiment en het irrationele wel degelijk basisingrediënten van zijn werk vormden.

Deze tentoonstelling was te zien in 2018. Alle informatie over actuele tentoonstelling in het Cobra Museum vind je op de website van het museum. 

 

Tentoonstelling Gemist | Le Corbusier's vierde dimensie

In het kort | Stijl en ontwikkeling

Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP | Student€9.50
Kinderen (6 t/m 18 jaar)€9.50
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum