Le Corbusier’s vierde dimensieLet op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen in het museum.

De tentoonstelling ‘Le Corbusier’s vierde dimensie’ toont de beeldende praktijk van de wereldberoemde architect Le Corbusier. In de tentoonstelling zijn tekeningen, schilderijen, sculpturen en wandtapijten te zien. De titel is gebaseerd op een uitspraak van Le Corbusier. Hierin vergelijkt hij zijn artistieke proces met het betreden van een ‘miraculeuze vierde dimensie’. De titel wijst bovendien voorbíj het gevestigde beeld over deze invloedrijke en controversiële architect en stedenbouwer. De architectuur van Le Corbusier wordt doorgaans gezien als hét voorbeeld van rationalisme en functionalisme. Vaak wordt echter over het hoofd gezien dat het vrije experiment en het irrationele wel degelijk basisingrediënten van zijn werk vormden.

Een bevlogen architect

Le Corbusier bracht 45 jaar lang de helft van iedere dag door in wat hij zijn ‘Werkplaats voor geduldig onderzoek’ noemde. Hier was hij aan het schrijven, tekenen, schilderen en beeldhouwen. Tegelijkertijd was het een sleutel tot zijn ondervindingen als architect. De tentoonstelling ‘Le Corbusier’s vierde dimensie’ toont aan hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan experiment en het irrationele toe te laten. Binnen de CoBrA-beweging werd vanaf het begin bepleit het irrationele karakter van de mens blijvend te erkennen. Dit moet een belangrijke rol spelen in de kunstpraktijk.

Verband met CoBrA

Er is een direct verband tussen Le Corbusier en CoBrA  door één van de kernleden en intellectuele motoren achter CoBrA: de Deense Asger Jorn (1914-1973). Als jonge kunstenaar werkte Jorn samen met de beroemde architect. Vanaf dat moment is de Deense kunstenaar gefascineerd door architectuur, ook omdat het de meest publieke vorm van kunst is.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | Le Corbusier's vierde dimensie

Tentoonstelling Gemist | Le Corbusier's vierde dimensie

Artbite

Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX
Amstelveen

+31 (0)20 5475050
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
6 t/m 18 jaar€9.50
CJP/Studentenkaart (t/m 27 jaar)€9.50
Kinderen t/m 5 jaar, Vriend Cobra Museum, Donateurs, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Stadspas Amstelveen, Rembrandtpas, Iamsterdam City Card, ICOM & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum