Het leven getekendLet op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen in het museum.

Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum kun je als bezoeker een diverse collectie schilderijen bewonderen. Zo bevat hun verzameling bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de speciale Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling verschillende werken van Van Gogh te zien. Ook vind je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het museum ligt middenin het Nationale Park De Hoge Veluwe en geeft een unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur. Daarnaast heeft het museum ook een prachtige beeldentuin. Hier staan ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

Het leven getekend

In de tentoonstelling ‘Het leven getekend’ zijn 150 tekeningen, pastels en aquarellen te zien. Deze prachtige werken komen uit de late 19de en begin 20ste eeuw en laten je als het ware de hand achter de tekening zien. In de korte documentaire gaat tekenaar Siegfried Woldhek langs de werken uit de tentoonstelling. “Tekeningen spreken mij vaak veel meer aan dan schilderijen. In een tekening zie je de voorstudie van een schilderij. Hierdoor kom je heel dicht bij de hand van de tekenaar. Dat directe in een tekening spreekt mij geweldig aan!”, aldus Woldhek zelf. De tentoonstelling is ingedeeld in vijf verschillende thema’s, waaronder drie monografieën. De thema’s belichten allemaal onderwerpen die het leven aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw verbeelden; het dagelijks leven, het straatleven, het uitgaansleven, het buitenleven en portret- en figuurstudies.

Julie de Graag

De Graag is geen bekende kunstenaar, maar heeft wel prachtige werken gemaakt. Zo vind je in de tentoonstelling een door haar getekend portret van een oude man, waarbij zijn leeftijd en gezichtskenmerken in groot detail op papier zijn gezet.

Johan Thorn Prikker

In de tentoonstelling zijn twee bij elkaar passende tekeningen van Prikker te bewonderen. De tekeningen zijn op een pointillistische manier gemaakt en de fascinatie voor licht en kleur zijn goed in de werken terug te zien. Bij deze werken werd Prikker onder andere geïnspireerd door Paul Signac en Vincent van Gogh.

Isaac Israels

Israels was een kunstenaar die vaak op straat ging zitten om het straatleven vast te leggen. In zijn werk uit de tentoonstelling geeft hij op een hele snelle manier het Noordeinde in Den Haag weer. Er zit veel beweging in de tekening en je blik als toeschouwer wordt naar een bepaald punt toegetrokken.

Willem Witsen

Van Witsen hangen er onder andere twee aquarellen in de tentoonstelling. Met deze werken geeft hij heel goed een bepaalde stemming weer, ondanks dat er weinig details gebruikt worden. Toeschouwers kunnen deze werken ieder op een andere manier interpreteren.

Tentoonstelling Gemist | Het leven getekend

Museum informatie

Kröller-Müller Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Jeugd (13 t/m 18 jaar)€6.25
Studenten | CJP€6.25
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum