Het leven getekendHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Het leven getekend (2019) in het Kröller-Müller Museum.

Het leven getekend

In de tentoonstelling Het leven getekend waren 150 tekeningen, pastels en aquarellen te zien. Deze prachtige werken komen uit de late negentiende en begin twintigste eeuw en lieten je als het ware de hand achter de tekening zien. In de korte documentaire gaat tekenaar Siegfried Woldhek met kunstenaar Julie de Graag langs de werken uit de tentoonstelling. “Tekeningen spreken mij vaak veel meer aan dan schilderijen. In een tekening zie je de voorstudie van een schilderij. Hierdoor kom je heel dicht bij de hand van de tekenaar. Dat directe in een tekening spreekt mij geweldig aan!”, aldus Woldhek zelf. De tentoonstelling is ingedeeld in vijf verschillende thema’s, waaronder drie monografieën. De thema’s belichten allemaal onderwerpen die het leven aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw verbeelden; het dagelijks leven, het straatleven, het uitgaansleven, het buitenleven en portret- en figuurstudies.

Alle actuele informatie over het Kröller-Müller Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Het leven getekend

Museum informatie

Kröller-Müller Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Jeugd (13 t/m 18 jaar)€6.25
Studenten | CJP€6.25
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum