Koninklijke foto’s door Vincent MentzelDoordat fotograaf Vincent Mentzel dichtbij de Koninklijke Familie mocht werken, kon hij unieke foto’s maken. In zijn werk wordt Nederland en het leven van de Oranjes tijdens de regeerperiode van Koningin Beatrix weergegeven. De tentoonstelling Koninklijke foto’s door Vincent Mentzel biedt een overzicht van zijn werk.

Wat is er te zien?

Vanaf de jaren 70 was Mentzel fotograaf voor NRC Handelsblad. Lange tijd bepaalde hij het gezicht van de krant en ontwikkelde hij zich tot één van de bekendste Nederlandse fotografen. Mentzel legde de Koninklijke Familie vast tijdens officiële gelegenheden, maar met zijn gevoel en nieuwe blik aarzelde hij niet om ook de informele momenten te fotograferen. Dit leverde een bijzondere reeks beelden met een luchtig (maar altijd respectvol) karakter op, waarvan een selectie nu te zien is in Paleis Het Loo.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Museum informatie

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA
Apeldoorn

31 (0)55 577 24 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene (vanaf 13 jaar)€8.5
4 t/m 12 jaar€3.00
Gezinskaart (2 volw. + 4 kids)€21.00
CJP (Cultuurkaart)€5.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, Vrienden van Paleis het Loo, Vereniging Rembrandt & BankGiro Loterij VIP-kaart. Gratis
Paleis het Loo is gesloten tot de zomer. Kijk voor meer informatie op de website. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.