Kasteel RuurloAan de Vordenseweg in Ruurlo vindt je Kasteel Ruurlo. In Kasteel Ruurlo ontdek je de magie van de realistische topkunstenaar Carel Willink.

Het Kasteel

Kasteel Ruurlo is een van de Nederlandse Rijksmonumenten. En is dan ook een van de mooiste kastelen van de Achterhoek. Initiatiefnemers van Museum MORE, Hans en Monique Melchers, vonden dat het werk van Carel Willink een monumentaal thuis verdiende. Hierom hebben ze hun Willink-collectie in Kasteel Ruurlo ondergebracht.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is de grootmeester van het neorealisme met zijn statige, raadselachtige en elegante werken. Vanaf zijn dertigste levensjaar groeide hij als schilder. Hij maakte monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. De opstelling in het kasteel toot de ontwikkeling van deze kunstenaar, die zich ontplooit tot de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. De collectie is wisselend, maar je kan altijd topstukken ontdekken van deze meesterschilder.

Geschiedenis Kasteel Ruurlo

Kastel Ruurloor wordt omringd door grachten en een prachtig kasteelpark. De Engelse landschapstuin is aangepast aan de tijd en de wensen van de bewoners. Om het kasteelpark liggen grachten en rododendrons die bloeien in het voorjaar.  Het bewandelen van de paden van de Engelse landschapstuin is ook zeker een aanrader. Hier vandaan kan je het kasteel goed bekijken.

Bij de tuin vind je ook de Oranjerie, dit gebouw werd vroeger gebruikt om dure en exotische bomen en planten te laten zien. Vanuit de Oranjerie heb je ook uitzicht op het kasteel en het park vanwege de grote ramen.

Museum informatie

Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2
7261LZ
Ruurlo

0575 760 300
info@museummore.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Jeugd 6 t/m 18 jaar & CJP€5.5
Kinderen t/m 5 jaar, ICOM, Museumkaart & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.