De collectie van Kasteel RuurloIn de korte documentaire De collectie van Kasteel Ruurlo zie je de hoogtepunten van Kasteel Ruurlo in een notendop. Weet je nog niet zeker of je deze dependance van Museum MORE wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. 

Het verhaal achter de collectie van Kasteel Ruurlo

De collectie van Kasteel Ruurlo neemt je mee langs de verschillende fases die kunstenaar Carel Willink doorliep in zijn carrière. In zijn studententijd in Berlijn experimenteert hij bijvoorbeeld met de abstracte schilderkunst en kubisme. Berlijn barst op dat moment van de verschillende kunststromingen, waar Willink aandachtig onderzoek naar doet. Rond 1930 laat hij zijn abstracte fase achter zich en gaat hij steeds realistischer schilderen. De manier waarop hij licht, kleur en fotorealistische schilderingen zorgen voor een vervreemdende en onwerkelijke sfeer. Willink’s werk krijgt het stempel van magisch realisme, een stijl waar ook het werk van M.C. Escher onder valt. Zelf was Willink niet blij met deze benaming. Hij zag zijn werk meer als imaginair realisme; het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding.

Voor meer informatie bezoek je de website van het museum. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van Kasteel Ruurlo treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

De collectie van Kasteel Ruurlo

Museum informatie

Kasteel Ruurlo

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.50
Jeugd (12 t/m 18 jaar)€8.50
CJP€5.50
Museumkaart / ICOM / kinderen (tot 12 jaar) / VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum