Illustreren en animeren in museaIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering bevragen we de kracht van illustraties in verhalen en gaan we langs bij musea die met hun collecties de technieken en impact van tekeningen tentoonstellen.

Illustreren en animeren in musea

Sommige van onze jeugdhelden zien we meteen voor ons dankzij de sprekende tekeningen van illustratoren als Dick Bruna, Fiep Westendorp en Jan Kruis. Zonder hen waren de avonturen van Jan, Jans en de Kinderen, Nijntje en Pluk van de Petteflet nooit tot leven gekomen. Diverse musea brengen een ode aan deze tekenaars en besteden in hun collectie aandacht aan de techniek en denkwijze die schuilgaan achter deze fantasierijke figuren. Het Centraal Museum in Utrecht, Storyworld, het Jan Kruis Museum en Stadskasteel Zaltbommel helpen ons een beeld te schetsen van het talent in iedere potloodlijn.

Meer VERDIEP afleveringen vind je op ons YouTube-kanaal.

Illustreren en animeren in musea

Museum informatie

Centraal Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.50
Kinderen (13 t/m 17 jaar)€8.00
Kinderen (t/m 12 jaar), Museumkaart, VriendenLoterij VIPkaart, Vriendenpas, CJP, studenten, U-pas, ICOM, Rembrandtkaart en Cultuurpas Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum