Huid en haarHuid en haar is een tentoonstelling waarin een eclectische selectie van hedendaagse aanwinsten te zien is. Alle werken zijn de afgelopen zes jaar verworven onder toeziend oog van Tanya Rumpff, conservator moderne en actuele keramiek die in het najaar afscheid zal nemen van het princessehof.

Huid & Haar laat een breed, internationaal verzamelgebied zien. Naast een diversiteit in vorm, functie en herkomst tonen de werken ook in welke mate hedendaagse keramisten experimenteren in hun werkwijze. Er word bijvoorbeeld een samenspel van fotografie, print en keramiek gebruikt. De tentoonstelling bevat zelfs werken die zijn ontstaan uit buitenaardse grondstoffen!

 

Museum informatie

Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 9
8911 DZ
Leeuwarden

+31(0)58 2 948 958
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Voorproefje Princessehof€2.5
Kinderen en jongeren (0 t/m 17 jaar jaar) Gratis
Combikaart met het Fries Museum€22
CJP€9.5
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Vrienden van het Princessehof Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€9.5
Voorproefje Princessehof: Heeft u beperkt de tijd en wilt u toch even binnen in het stadspaleis kijken? Het voorproefje Princessehof geeft toegang tot het entreegebied, de stijlkamer van Maria-Louise en de Fries-aardewerkzaal op de begane grond. Ook geopend: tweede paas- en pinksterdag en tweede kerstdag Gesloten: Op nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.